Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Jo, ribban Mondo är på väg att passera högt högt över ligger faktiskt på världsrekordhöjden 6.18 i just det här hoppet!

Jo, ribban Mondo är på väg att passera högt högt över ligger faktiskt på världsrekordhöjden 6.18 i just det här hoppet!
Foto: Deca Text & Bild

Mondo högst men Bubka fortsatt mest

 22 mar, 2020.Att Mondo Duplantis hade en lysande inomhussäsong med fem 6m-tävlingar inkl två världsrekord är välbekant för alla. Men frågan är hur den supervintern förändrat hans ställning historiskt?
     För drygt sex år sedan hade friidrott.se en artikel om ”6m-klubben” som var rubricerad ”Bubka – först, bäst och yngst”! Ja, faktum är att Bubka – även om det inte rymdes i rubriken då – även var ”mest” i betydelsen att han hade gjort i särklass flest ”uppstigningar” över dröm-6.
     6m-klubben uppdaterad
     Nu tillhör två av dessa inofficiella titlar – bäst och yngst – Mondo och det kan finnas anledning att göra en uppdatering av ”6m-klubben” fram till dags dato.
     Hur många medlemmar har det blivit nu? Hur många 6m-tävlingar har var och en av dessa egentligen gjort? Finns det någon trend som pekar på att 6m-resultaten blivit vanligare under senare år?
     Och förstås framförallt: Vilken är Mondos position i ”gänget” om man vidgar perspektivet bortanför personbästat? Hur många är det t ex som gjort fler 6m-tävlingar än de åtta som Mondo hittills hunnit med?
     Svaren på dessa och många fler frågor finns i vår specialanalys ”Bubka fortfarande 6m-kung, men ....”
     / A. Lennart Julin