Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Ett av Ellens många persjubel den här vintern.

Ett av Ellens många persjubel den här vintern.
Foto: Thomas B Scott

Månadens i februari: Ellen

 2 maj, 2020.Efter felfri hoppning upp t o m 1.83 – 3 cm över gamla perset – tog Ullevis Ellen Ekholm ett högst otippat höjdbrons på JEM i Eskilstuna 2015. För Ellen skulle dock nästa pers komma att dröja inte mindre än fyra och ett halvt år – ända fram till den här vintern.
     Men då lossnade det i stället med besked: I en obesegrad inomhussäsong i USA adderade hon under sex veckor i rask takt totalt inte mindre än 8 cm till det tidigare så långlivade personliga rekordet. Toppformen kom i februari då hon klättrade in på vår topp-10 genom tiderna efter först 1.90 och sedan 1.91.
     Tyvärr inga mästerskap i år
     De resultaten placerade också Ellen i favoritrollen inför universitetsmästerskapen NCAA i början på mars plus att de gjorde henne kvalificerad till EM i Paris i slutet. Tyvärr har båda dessa tävlingar senare blivit avlysta, så Ellens chanser att i år utnyttja sin kraftigt förbättrade kapacitet i mästerskapssammanhang har försvunnit.
     Men titeln som friidrott.se:s ”Månadens” för februari hann hon ändå lägga beslag på!
     I vår Månadens-intervju ”Jag fick för ett ögonblick en sådan där konstig tanke, ”Hoppade jag under ribban?!?”” berättar Ellen – som nu flyttat tillbaka hem till Sverige och Göteborg – historien om den långa vägen från JEM-bronset 2015 till det stora lyftet den här vintern.
     / A. Lennart Julin