Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se<br/>Fast nu efter fjärde segern på sex år är benämningen


Fast nu efter fjärde segern på sex år är benämningen "Okända friidrottsfantasten" förstås inte längre relevant i det här sammanhanget.

Julfrågesporten: Glenn först till fyra!

FEB
17

Det verkar inte ha någon betydelse att temat varierat hejvilt mellan "400m" (2015), "Stav" (2018), "Oceanien" (2019) och "Vindar" (2020) för det blev för fjärde gången totalt - och tredje gången i rad - Glenn Rosendahl från Skellefteå i topp på friidrott.se:s utmanande Julfrågesport.
     Därmed blev Glenn först till fyra segrar efter att tidigare ha varit delad etta på tre segrar med Anders Borgström och Birger Fogelberg.
     Ett extra imponerande facit med tanke på att många (merparten!) av frågorna ju handlat om sådant som Glenn själv aldrig upplevde när det faktiskt hände eftersom han föddes 1986!
     18 rätt av 19
     Totalt omfattade årets frågesport på temat "Gone with the wind" 19 frågor och inte ens Glenn lyckades få full pott utan segern togs på att han var ensam om 18 rätt.
     Därbakom var det dock tätt med tre på 17 och ytterligare åtta på 15-16. När det gällde att sortera de tre på 17 rätt gällde som vanligt "först till kvarn"-principen, dvs när svaren skickats in. Då blev ordningen denna:
     Första danska "medaljen"
     2) Morten Sørensen, 3) Fredrik Rogö, 4) Birger Fält.
     Morten från Hjortshøj i Danmark är nykomling i sammanhanget och dessutom historisk som förste dansk !"på pallen". Däremot är ju både Fredrik och Birger rutinerade i toppen och har t o m varsin seger (2010 resp 2011).
     Dags igen 25 december
     Nu är det bara att börja ladda för den 20:e upplagan av Juilfrågesporten som om inget oförutsett händer skall dyka upp här på friidrott.se på Juldagen den 25 december 2021. Vad temat för frågorna blir då är förstås ännu höljt i dunkel.
     + Alla frågor och svar Julfrågesporten 2020
     + Allt om alla tidigare upplagor av Julfrågesporten
     / A. Lennart Julin