Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Johan Wettergren

Månadens i december: Charlotta

 14 apr, 2021.När Ullevis Charlotta Fougberg på Luciadagen i fjol gick i mål som 2:a i ett marathonlopp i italienska Reggio Emilia på 2:28:55 innebar det nytt personligt rekord och ett avancemang till 3:e platsen genom tiderna bland svenskar.
     Helt klart en prestation på en nivå som odiskutabelt kvalificerade Charlotta till att bli friidrott.se:s val till utmärkelsen ”Månadens friidrott” för december 2020.
     Klarade WA:s OS-gräns, men ...
     Men Charlotta själv kände ändå vid målgången mer av besvikelse eftersom ambitionen med loppet hade varit på en ännu högre nivå. Närmare bestämt på en nivå bra nog för att automatiskt övertyga Sveriges Olympiska Kommitté om att hon uppfyllde deras kriterier för en OS-nominering.
     I vår Månadens-intervju ”Maraton är något helt annat än vad halvmaran och de andra distanserna är. Det går inte att jämföra.” berättar Charlotta om en löpningsresa som började på kort medeldistans och som nu alltså fört henne ända upp till den allra längsta löpdistansen som finns med på det internationella mästerskapsprogrammet.
     / A. Lennart Julin