Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 9 december 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


TVÅ - NOLL - SEX!!!!!

 26 jul, 2003.Kl 17 inleddes det kvinnliga höjdhoppet i tyska Eberstadt. Frågan som skulle få sitt svar var om Kajsa Bergqvist hade hittat tillbaka till sitt 2m-jag. Svaret kom att överträffa alla förhoppningar och förväntningar: När tävlingen avslutades ett par timmar senare stod nämligen Kajsa som segrare på enorma 2.06!!!
     Redan när hon studsade skyhögt över 1.80, 1.84, 1.88 och 1.92 såg det bättre ut än kanske någonsin. Men hur skulle det se ut när det blev litet tuffare höjder? Det var ju runt 1.95 som maskineriet börjat hacka i de senaste tävlingarna.
     Den oron visade sig helt obefogad. Medan bl a Blanka Vlasic och tyska Daniela Rath försvann på 1.95 flög Kajsa över i första. Hestrie Cloete hade faktiskt en rivning men tog förstås i andra.
     1.98 innebar en kraftig rensning. I första tog Vita Palamar, Cloete - och Kajsa!! I Kajsas fall med ett antal centimetres luft!! Sedan sällade sig också Vita Stiopina till gänget som gick vidare till 2.00. Alltså med Kajsa och Palamar i delad ledning.
     Och så var det också efter 2.00. Dvs både Kajsa och Palamar tog i första! Kajsas hopp var väl inte lika bra som det på 1.98 men ändå alltså tillräckligt bra för att fixa sommarens andra 2-meterstävling!
     Redan där hade hade utfallet blivit mer än OK - men det var ändå bara början. Kajsa studsade nämligen över också tangerade världsårsbästat i första försöket. Palamars försök var bra, men otillräckliga.
     Med segern klar begärde Kajsa upp ribban på 2.06, dvs 1 cm över det svenska rekordet. Och högre än någon höjdhopperska i världen hoppat på över ett decennium. Första försöket var riktigt bra - det andra var ännu bättre.
     Så trots lätt beröring ligger ribban säkert kvar på plats! 2.06 - nytt svenskt rekord och det högsta någon kvinna hoppat utomhus på nästan femton år!
     Och faktiskt bara 3 cm från världsrekordet!
     Ribban höjdes till 2.10 - centimetern över Kostadinovas 16 år gamla toppnotering - och Kajsa bjöd faktiskt på tre riktigt bra försök på denna lätt svindlande höjd!
     Super-Kajsa är tillbaka - och kanske dessutom mer "super" än tillförne!
     Responsen i gästboken på Kajsas hemsida lät inte heller vänta på sig ....
     Och i morgon kl 13.30 börjar herrtävlingen i Eberstadt. Det lär behövas 2.40-hopp där för att utmana Kajsa om "Helgens prestation" i höjdhoppets Mecka!

Senaste veckan
Veckan 2.12 - 9.12

Förra veckan
Veckan 25.11 - 2.12

Två veckor sedan
Veckan 18.11 - 25.11