Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Nu har den kommit!!

 30 sep, 2003.När den nu finns färdigtryckt kanske stämningen inte är riktigt lika hysteriskt uppskruvad som inför releasen av en ny Harry Potter-bok, men det är ändå ingen tvekan om att den tredje delen - "Friidrott för ungdom 14-17 år" - av det nya ungdomsträningsmaterialet har varit efterlängtad och efterfrågad.
     Friidrotts-Sverige tog ju emot de två första böckerna i serien - "Friidrott för barn 7-10 år" resp "Friidrott för ungdom 10-14 år" - med stor entusiasm och det blev också något av en boom för utbildandet av nya barn- och ungdomstränare.
     Men barnen och ungdomarna själva har fortsatt att växa under de två år som gått sedan del 2 publicerades. Det är därför nödvändigt även för ledare och tränare att fortsätta "växa" för att möta de nya utmaningar det innebär att hantera aktiva som kommit in i tonåren.
     Just på den situationen ligger fokus för del 3: "Som tränare och ledare för äldre ungdomar står man inför en spännande utmaning. I ledarskapet ska man möta och leda aktiva som inte längre är barn och ännu inte vuxna, utan just ungdomar. Du ska svara upp mot olika behov och intressen och vi ska stimulera till självständighet och personlighetsutveckling."
     Förutom det rent idrottsliga - boken innehåller förstås träningslära, planering och fysiologi plus att den täcker alla friidrottens grenar med detaljrika bildserier, fördjupade tekniska beskrivningar, metodiska anvisningar samt mängder av övningar - tar man därför upp ämnen som pedagogik och kommunikation, ungdomars utveckling samt "att leda ungdomar i denna ålder".
     "Friidrott för ungdom 14-17 år" omfattar totalt 280 sidor. Den kostar 265 kr och beställs från SISU Idrottsböcker.

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9