Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 1 mars 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Dr Aare I presume!

Mens sana in corpore sano

Mens sana in corpore sano
Foto: Hasse Sjögren

 21 dec, 2003.I början på augusti tog han SM-silver på 400m häck, i början på september sprang han både 400m häck (4:a) och lång stafett (1:a) i det svenska Finnkampslaget - och nu i mitten på december disputerade han vid Kungliga Tekniska Högskolan på en doktorsavhandling rubricerad "Prevention of Head Injuries - focusing Specifically on Oblique Impacts"!
     Distinktare än Magnus Aare nu gjort kan man knappast demonstrera att kombinationen "Idrott och studier" kan fungera ända upp på elitnivå i båda verksamheterna!
     Faktum är dessutom att Magnus inte började sin friidrottskarriär (där han i somras efter sex säsonger på landslagsnivå passerade poänggränsen för "Stor Grabb") förrän han kommit en bra bit på väg i civilingenjörsstudierna, så kombinationen har funnits där hela tiden.
     Magnus forskning har huvudsakligen varit inriktad på att utveckla metoder för att minska förekomsten av allvarliga huvudskador vid trafikolyckor med motorcyklister och mopedister. Bl a har det resulterat i konkreta idéer om förbättrad utformning av hjälmar.

Senaste veckan
Veckan 23.2 - 1.3

Förra veckan
Veckan 16.2 - 23.2

Två veckor sedan
Veckan 9.2 - 16.2