Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Julfrågesporten avgjord

Halva vinnarteamet jublar!

Halva vinnarteamet jublar!
Foto: Hasse Sjögren

 29 jan, 2004.Det såg länge ut som om vår tuffa julfrågesport den här gången skulle behöva avgöras "på målfoto". Ty med bara en dag kvar av svarstiden var det fyra som delade förstaplatsen på 14 rätt av 15 möjliga. Och vid lika antal rätta svar skulle rangordningen ju fastställas på grundval av när svaren skickats in.
     Men så rasslade det till i mejlboxen och in kom - från en i ledarkvartetten - ett ändrat svar på en fråga. Och det var minsann det femtonde rätta svaret! Så "målfotot behövde aldrig granskas" vad gäller segern.
     Årets odiskutabla vinnare av frågesporten heter: Anders och Inger Borgström! friidrott.se gratulerar till ett väl förrättat värv i de egna och bibliotekens bokhyllor!
     Antalet som skickat in svar i Julfrågesporten var den här gången rekordstort - 17 st - så självklart är vår ambition att återkomma på nästa Juldag med en ny grym utmaning för friidrottsfantasterna.
     Toppen på årets resultatlista ser ut så här:
     1) Anders & Inger Borgström 15
     2) Christer Söderberg 14
     3) Birger Fogelberg 14
     4) Per-Åke Jansson 14
     5) Andy Senorski (fjolårsvinnaren) 13
     6) Birger Fält 13
     7) Ola Norgren 13
     8) Uno Persson 12
     Ett särskilt hedersomnämnande till Erik Karlsson (Växjö), som trots handikappet i detta sammanhang att vara född 1987 (dvs långt efter att det mesta som frågorna handlar om redan hade hänt) visade att veteranerna i toppen ganska snart lär få se upp!
     Alla frågorna med rätta svaren och litet kommentarer finns tillgängliga för alla deltagare och alla andra som vill passa på att lära sig litet friidrottshistoria och -kuriosa!