Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 21 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Födda: Sverige-Bästa - och Sverige-Bästa!

 11 maj, 2004.Efter att under perioden 1957-1964 ha ingått i kalendern "Friidrottsboken" utkom 1965 den svenska årsstatistiken i friidrott för första gången som en egen A5-publikation under namnet "Sverige-Bästa".
     Även om formatet och innehållets omfång och detaljrikedom förändrats en del - 65:an var ett 56-sidigt häfte - har "Sverige-Bästa" levt vidare som en årlig publikation där den svenska friidrotten sammanfattats statistiskt.
     Tyvärr bröts traditionen i fjol när någon "Sverige-Bästa 2002" aldrig kom ut av trycket, därför att resurserna visade sig otillräckliga för att - tidsmässigt - kunna slutföra hela processen.
     Men förbundsstyrelsen gjorde bedömningen att "Sverige Bästa" hade en sådan uppgift - inte minst som historiskt dokument - för svensk friidrott att en kraftsamling skulle göras dels för att slutföra 02:an, dels för att skapa en fungerande process för 03 och framåt.
     De första konkreta resultaten av kraftsamlingen är nu klara: Både "S-B 2002" och "S-B 2003" finns att beställa från SISU Idrottsböcker till priset av 149 kr per bok, vilket i princip handlar om självkostnad för tryckning och bindning!
     Omslagen pryds f ö av 2002 års europamästare inomhus Staffan Strand resp 2003 års världsmästare såväl inom- som utomhus Carolina Klüft!
     Den riktigt otålige har förresten också möjlighet att redan i detta ögonblick fritt ladda ned böckernas statistiska innehåll i PDF-format direkt här från friidrott.se!

Senaste veckan
Veckan 14.9 - 21.9

Förra veckan
Veckan 7.9 - 14.9

Två veckor sedan
Veckan 31.8 - 7.9