Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Vi intervjuar: Magnus som har satt punkt

Som bäst i blågult

Som bäst i blågult
Foto: Hasse Sjögren

 25 apr, 2005.Det var inget direkt buller och bång när han nästan 24 år gammal etablerade sig i vår elit och debuterade i landslaget och ungefär lika diskret har han nu som 30-åring avslutat sin elitsatsning: Magnus Aare.
     Däremellan låg sex säsonger där han varje år stod på SM-prispallen och var en "institution" i landslagen vid Europacup och Finnkamp varigenom han fick status av "Stor Grabb". Ändå förblev Magnus ganska anonym, ty trots att han alltid gjorde sina bästa lopp i de stora sammanhangen uteblev den där spektakulära fullträffen.
     På ute-SM t ex blev det fyra silver på 400m slätt plus två silver och ett brons på 400m häck och i Finnkampen noterade han som bäst tre andraplatser. Att han tog ett par guldmedaljer på inne-SM (2001 och 2002) räckte inte för att bli någon kändis.
     Men det verkar inte störa Magnus själv det allra minsta nu när han i en längre intervju med friidrott.se:s Lorenzo Nesi blickar tillbaka på en karriär som i många stycken skiljde sig från den gängse, framförallt genom att Magnus faktiskt inte kom till friidrotten förrän han var 20 år och inte började "satsa" förrän tre år senare!