Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 1 mars 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Vi intervjuar: Magnus som har satt punkt

Som bäst i blågult

Som bäst i blågult
Foto: Hasse Sjögren

 25 apr, 2005.Det var inget direkt buller och bång när han nästan 24 år gammal etablerade sig i vår elit och debuterade i landslaget och ungefär lika diskret har han nu som 30-åring avslutat sin elitsatsning: Magnus Aare.
     Däremellan låg sex säsonger där han varje år stod på SM-prispallen och var en "institution" i landslagen vid Europacup och Finnkamp varigenom han fick status av "Stor Grabb". Ändå förblev Magnus ganska anonym, ty trots att han alltid gjorde sina bästa lopp i de stora sammanhangen uteblev den där spektakulära fullträffen.
     På ute-SM t ex blev det fyra silver på 400m slätt plus två silver och ett brons på 400m häck och i Finnkampen noterade han som bäst tre andraplatser. Att han tog ett par guldmedaljer på inne-SM (2001 och 2002) räckte inte för att bli någon kändis.
     Men det verkar inte störa Magnus själv det allra minsta nu när han i en längre intervju med friidrott.se:s Lorenzo Nesi blickar tillbaka på en karriär som i många stycken skiljde sig från den gängse, framförallt genom att Magnus faktiskt inte kom till friidrotten förrän han var 20 år och inte började "satsa" förrän tre år senare!

Senaste veckan
Veckan 23.2 - 1.3

Förra veckan
Veckan 16.2 - 23.2

Två veckor sedan
Veckan 9.2 - 16.2