Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Tidernas stockholmare

Västerbrons främste betvingare!

Västerbrons främste betvingare!
Foto: Hasse Sjögren

 3 jun, 2005.Visserligen finns rötterna i Småland, han bor sedan många år i Skåne och han tävlar för en sörmländsk förening, men när det gäller att utse "Tidernas" i Stockholm Marathon råder ändå ingen tvekan om valet: Kjell-Erik Ståhl.
     Han har inte sprungit flest lopp, men han är tveklöst den som har hållit den bästa standarden och han gjorde det under en häpnadsväckande lång period: Kjell-Erik debuterade som 34-åring 1980 med 2:18 och sprang så sent som 1998 (alltså som 52-åring) på 2:26!
     Därför är Kjell-Erik Ståhl självklart i suverän topp på den lista över 10-bästasnitt (dvs medelvärdet av varje löpares tio bästa lopp) som vi sammanställt för Stockholm Marathon.
     Avståndet till tvåan är drygt fyra minuter, men det kan komma att krympa markant nu i helgen om Anders Szalkai gör ett normalt lopp. Anders har nämligen hittills nio fullföljda med ett snitt på litet drygt 2:18.
     Hos damerna är det inte oväntat Evy Palm som toppar även om hon fick komplettera sina sex lopp på 2:33-2:42 med fyra på 3:04-3:24. Här kan tvåan Susanne Johansson komma upp riktigt nära om hon gör en insats av ungefär samma klass som när hon i fjol blev SM-etta på 2:50.
     Hela topplistorna (tio bästa) - för både män och kvinnor - med ytterligare kommentarer.
     PS. Kjell-Erik är inte anmäld till årets mara, men bli inte förvånad om han dyker upp nästa år. Hans 1:19 för ett par veckor sedan på Göteborgsvarvet signalerar nämligen att Kjell-Erik är på gång igen efter ett par år med div skadeproblem.