Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Rekord av kajsa - snudd av jimisola

 15 aug, 2000.När storfriidrotten kom till Falköping på tisdagskvällen var det ungefär en tredjedel av ortsbefolkningen på ca 16.000 personer som hade sökt sig till arenan Odenplan. Ganska säkert främst lockade av att våra superhopperskor Kajsa Bergqvist och Erica Johansson skulle uppträda.
     Och Falköpingspubliken fick vad den önskade: Erica tog med två hopp på 6.73 och 6.72 revansch på Dawn Burrell för förlusten på DN Galan och Kajsa - ja, hon bjöd på friidrottshistoria: Sveriges första kvinnliga 2-metershopp utomhus!! 1.81, 1.87, 1.90 och 1.95 gick som ett rinnande vatten och efter ett mycket bra och ett halvt misslyckat försök kom drömgränsen i tredje försöket med bara lätt ribbdarr. Och att det inte var någon udda fullträff visade Kajsa en stund senare genom ett ännu bättre hopp på 2.03!
     Det var faktiskt inte alls långt borta med ytterligare ett svenskt rekord denna regnfria och hyggligt ljumma augustikväll i Falköping. På manliga 400m drog Jimisola Laursen fördel av stimulerande högkvalitativt internationellt motstånd och missade till slut Eric Josjös rekord med bara 16 hundradelar: 45.79! Jimisola - som nu innehar fyra av de fem snabbaste svenska 400m-tiderna - ledde ut på upploppet och blev till slut trea besegrande britten Iwan Thomas!
     Också Johan Engberg (vann 200m på 21.11 i kraftig motvind) och Jimmy Nordin (vann kula på 19.47) bidrog med positiva minnesbilder för de dryga 5000 åskådarna att ta med sig hem. Så räkna med att Arkivatorspelen i Falköping den 15 augusti 2000 inte var en engångsföreteelse!