Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 9 december 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Självskriven i friidrottens världsarv!

Självskriven i friidrottens världsarv!
Foto: alj

Självklart vill vi vara kvar på Stadion!

 23 dec, 2005.När Stockholms Stadion byggdes 1912 så var det för att fungera som arena för kärnan i de Olympiska Spelen - friidrotten.
     Alltsedan dess har Stadion varit friidrottens självklara tävlingsarena i den svenska huvudstaden och varje år i alltså snart ett helt sekel tagit emot inte bara Sveriges utan också världens främsta friidrottare.
     Och att det inte bara handlar om nostalgi och gångna tider visas av att när Stadionklubbarna i sommar arrangerar DN Galan för 40:e gången så gör man det som en av de totalt bara tolv galorna med allra högsta IAAF-status - "Super Grand Prix".
     Sammantaget är det ingen överdrift att påstå att Stockholms Stadion är den kanske mest självklara komponenten i friidrottens "världsarv". T ex är ingen annan arena ens i närheten av att någonsin kunna hota Stadion vad gäller antalet världsrekord som har satts.
     Därför är påståendet i en artikel i gårdagens Aftonbladet att friidrotten "inte vill vara kvar på Stockholm Stadion" felaktigt. Friidrotten vill självklart vara kvar på Stadion!
     Stadion byggdes som sagt för friidrott och genom de renoveringar som har skett - i synnerhet under de allra senaste åren - är Stadion fortsatt en arena där friidrottare i allra åldrar och från alla länder älskar att tävla!

Senaste veckan
Veckan 2.12 - 9.12

Förra veckan
Veckan 25.11 - 2.12

Två veckor sedan
Veckan 18.11 - 25.11