Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Nytt lyft för Magnus: 81.75!

 8 jun, 2006.Efter att Magnus Arvidsson hade haft 79-79-78 meter i sina tre första tävlingar den här sommaren förstod man att första över dröm-80 inte kunde vara långt borta. Och i dag var det dags:
     Vid "Meeting Arcobaleno" i italienska Celle Ligure slog Magnus till med hela 81.75. Därmed klättrade han upp till fjärdeplatsen genom tiderna bakom trion Bodén-Wennlund-Borglund som ju tillhörde världseliten i slutet av 80-talet och större delen av 90-talet.
     Joel Spolén höjde sig också rejält och hoppade 2.22 - fyra centimeter över perset och bara tre centimeter från EM-kvalgränsen.
     Erica Mårtensson och Lena Aruhn förbättrade toppnoteringarna på 400 meter med och utan häckar till 57.77 respektive 54.32. Erica fick aldrig duellera med Najda Petersen eftersom de sprang i två olika heat. Man får gå fem år tillbaka för att hitta en lika stark säsongsöppning för Erica och då var hon stationerad i USA. 58.16 förra veckan blev nu tre hundradelar under EM-kvalgränsen 57.80.
     Michel Tornéus hade en trevande inledning på den första längdtävlingen för i år, men det blev bättre och bättre hopp för hopp och i sista omgången kom 7.50 vilket räckte till andraplats - och till en med David Frykholm delad förstaplats i årsbästastatistiken.
     Therese Ahlepil bekräftade 2:06 från debuten i Uden, ledde halvvägs och vann före bland andra 2:02-kinesiskan Yang Xiaocui efter två 63:or. Emma Rienas fick tyvärr springa i B-loppet på 100 meter som hon vann med tre tiondelar i motvind, strax under tolv sekunder.