Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Blott en centimeter kortare än Linda-Marie!

Blott en centimeter kortare än Linda-Marie!
Foto: Hasse Sjögren

Sargat kvinnligt lag vann ändå med 43 poäng

 26 aug, 2006.Finnkampen kom till mångt och mycket att präglas av sent inhoppande reserver i slutet på en säsong där EM dränerat krafter och genererat en del skador.
     De finska damerna tappade mer och mer och förlorade till slut med hela 43 poäng trots att Sverige saknade poängmaskinerna Carolina Klüft och Susanna Kallur.
     Det är bara åtta poäng mindre marginal än vid fjolårets rekordstora seger och det tredje bästa resultatet genom tiderna.
     Dagens utropstecken stod Helena Engman för. Efter ett par 16-meterstötar, som redan var längre än vad Helena fick till på Ullevi, flög kulan till 17.51!
     Trekvarts meter över det personliga rekordet som stått sig i sex år och en futtig centimeter från Linda-Marie Mårtenssons svenska rekord!
     Det kom två Nilsson-segrar, Cecilias tredje i slägga och Ida lekande lätt på 5000. Hon sparades från specialdistansen hinder, som ändå stod för dagens trippel genom Ebba Stenbäck-Morrison, Christin Johansson och rejält persande Ulrika Johansson.
     Camilla Johansson var ytterst nära att bli dubbelsegrarinna. Gårdagens längdtriumf höll på att följas upp genom 13.87 i tresteg. Men i sista omgången gick förbi Natalia Kilpeläinen med åtta centimeter.