Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


... och även från Finnkampen: Thomas Nikitin och Helena Engman fick ta emot Fortums pris för Årets prestation i Finnkampen. Prisutdelare var Hanna Johnsson.

... och även från Finnkampen: Thomas Nikitin och Helena Engman fick ta emot Fortums pris för Årets prestation i Finnkampen. Prisutdelare var Hanna Johnsson.
Foto: Ryno Quantz

Sköna minnen från EM på Friidrottsgalan

 21 okt, 2006.En film med de svenska höjdpunkterna från EM i Göteborg inledde Friidrottsgalan på Cabaret i Stockholm på fredagskvällen. En film som inte bara skapade rysningar bland de drygt 260 aktiva, ledare, sponsorer mm som var på plats utan även framkallade en och annan känslomässig tår.
     I centrum för kvällen stod prisutdelningarna. Kulstötaren Helena Engman och 400 m-löparen Thomas Nikitin fick Fortums pris för Årets prestation i Finnkampen. Helena förbättrade då sitt personliga rekord med 75 cm och vann på 17.51 – bara en cm från det svenska rekordet. Thomas vann 400 m på personliga rekordet 46.51 och var också ankare i det segrande laget på 4x400 m.
     Pumas pris för Årets landslagsprestation gick till Susanna Kallur och Christian Olsson. "Sanna" tog brons på 60 m häck på inomhus-VM och sedan EM-guld på 100 m häck i Göteborg den förtrollade fredagen den 11 augusti. Pumas Ulf Kinneson delade ut priset till tjejen som var bäst när det gällde 2006 och det var också många av prisutdelarna som nämnde just ”Sannas” känslofyllda seger som sitt bästa EM-minne tillsammans med Johan Wissmans 200 m-silver. Christian Olsson fick det manliga priset för sin comeback som slutade med EM-guld i tresteg hemma på Ullevi hela 46 cm före tvåan.
     Folkspels Johan Lindqvist var prisutdelare för Årets prestation på Stora SM. Och det gick förstås till Kajsa Bergqvist: Turebergs-tjejen vann höjdtiteln vid hemma-SM på Sollentunavallen på världsårsbästa 2.04 och försökte sedan tre gånger på världsrekordet 2.10.
     En helt ny utmärkelse var Nordeas pris till Årets barn- och ungdomsledare som gick till Nathalie Lindh i Västerviks IF.
     – Det är bara fler och fler som vill börja med friidrott och det tycker vi är så kul, sa Nathalie.
     Efter 15 år i dvala kom barn- och ungdomsverksamheten igång i våras och efter bara några veckor hade de fått igång två grupper med totalt 85 aktiva i varje. I samband med att Nathalie fick priset av Nordeas Tomas Björklund så spelades ett bildspel upp från den sedan länge oanvända idrottsplatsen vilket gav idrott på gräsrotsnivå en ny innebörd.
     För den musikaliska underhållningen under kvällen stod den 25 personer stora kören "Återsken" från Enköping. De underhöll med ett 60-talsinspirerat soul- och rockmedley.
     Alla pristagare finns samlade på historiksidan om Friidrottsgalan.