Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 21 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Den tomteröda färgen på boken har inget med julen att göra - det är helt enkelt föreningens färg!

Den tomteröda färgen på boken har inget med julen att göra - det är helt enkelt föreningens färg!
Foto: alj

Ännu en av de fantastiska 56:orna ....

 21 dec, 2006.Sverige myllrade på 1950-talet av nystartade "kvartersklubbar". De allra flesta försvann snart igen utan att ha satt några djupare spår. Men från den regeln finns förstås undantag och ett av de mest lysande är Nykvarns IF!
     Klubben bildades av sju uppländska killar i december 1956 och när man nyligen firade sitt 50-årsjubileum var det som en av svensk friidrotts ledande friidrottsföreningar - med tonvikt på kvinnlig medel/långdistans. Fast sedan länge är förstås namnet inte Nykvarns IF utan Rånäs 4H.
     I samband med födelsedagskalaset häromveckan presenterades en 228-sidig jubileumsbok dokumenterande det första halvseklet i text och bilder (ca 350 st!). En skrift som skiljer sig från det gängse upplägget i ett viktigt avseende:
     I stället för att låta en liten redaktionsgrupp skriva hela historien har man satsat på en unik mångfald i språk och perspektiv: Ungefär hälften av boken har upplåtits åt personliga minnen under rubriken "Mina år i Rånäs 4H" skrivna av ett 40-tal olika personer - främst nuvarande och tidigare aktiva
     (Beställningsinfo om "50 år med Rånäs 4H" finns förstås på föreningens egen hemsida.)

Senaste veckan
Veckan 14.9 - 21.9

Förra veckan
Veckan 7.9 - 14.9

Två veckor sedan
Veckan 31.8 - 7.9