Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


And the winner is ....

Birger samlande kunskap och
<br/>intryck på Sollentunavallen.

Birger samlande kunskap och
intryck på Sollentunavallen.
Foto: alj

 24 jan, 2007.Av de femtio inskickade lösningsförslagen på årets Julfrågesport innehöll inte mindre trettiotre de rätta svaren på alla de tolv delfrågorna.
     I andra friidrottssammanhang blir i sådana lägen skiljehopp aktuellt, men för Julfrågesporten avgör i stället när svarsmejlet skickats. Och det kan faktiskt vara bra nära målfoto-tajt: Den 28 december exempelvis rasslade vid 22-tiden på kvällen tre svarsmejl in inom 86 sekunder!
     Men själva "medaljstriden" hade utspelat sig redan på Juldagens eftermiddag/kväll då inte mindre än fem korrekta svar landade i vår mejlbox - de två första inom mindre än tio minuter. Och så här var den kronologiska ordningen:
     1) Birger Fogelberg (kl 16.55)
     2) Ola Norgren (kl 17.04)
     3) Christer Söderberg
     4) Johan Granath
     5) Per-Jonas & Malin Trollsås
     Topptrion är alla rutinerade i Julfrågesportsammanhang. Vinnaren Birger toppade också 2001 och har dessutom två andraplatser och en tredje.
     Men till det glädjande med årets upplaga av tävlingen hörde också återväxten av nya talanger. Tidigare år har vi haft någon enstaka tonåring, men den här gången fick vi in svar från inte mindre än sju juniorer (dvs födda 1987) eller senare.
     Det vill vi uppmärksamma och uppmuntra litet extra, så därför kommer vi i morgon också att presentera en speciell resultatlista för "juniorklassen"!