Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Zürich: Sannas tredje seger över Perry

I Zürich fick Sanna revansch på samtliga
<br/>tre som slog henne i VM-finalen

I Zürich fick Sanna revansch på samtliga
tre som slog henne i VM-finalen
Foto: Ryno Quantz

 7 sep, 2007.Jelena Isinbajeva och Sanya Richards är kvar i jakten på Golden League-jackpoten på en miljon dollar. Detta sedan Susanna Kallur brutit Michelle Perrys segerrad på 100 meter häck vid den fjärde galan i serien, Weltklasse i Zürich.
     Sanna kom kvickt ur blocken och hade befälet över loppet fram till sista häcken där Delloreen Ennis-London utmanade. På de sista släta meterna in i mål närmade sig Perry hastigt och fällde sig mästerligt.
     Men den här gången var marginalerna på Sannas sida. Hon vann med två hundradelar till brons- och guldmedaljösen från Osaka.
     Det var en kylslagen fredagskväll i Zürich. Nyinvigningen av Letzigrund fick därför ske utan att att alltför många högklassiga resultat noterades, i synnerhet som många inte hunnit återhämta sig efter hemkomsten från VM i en helt annan tidszon.
     Sannas segertid stannade därför vid 12.66 i nästan vindstilla. Johan Wissmans 20.47 kan låta som en besvikelse innan den kompletteras med en tredjeplats före tre VM-finalister!
     Johan hade en duell på ytterbanorna med JJ Johnson som fick vika sig för Wissmans avslutning. Xavier Carter var tillbaka efter skadeproblemen och vann övertygande på 19.92 en dryg kvarts sekund före VM-tvåan Usain Bolt, i Tyson Gays frånvaro.
     Magnus Arvidsson kastade över 80 meter för femtonde gången i rad. 82.47 gav en fjärdeplats efter topptrion från VM Thorkildsen, Pitkämäki och Greer. Nu har Magnus placeringsraden 5-8-4-4 under sitt debutår på Golden League.
     Kylan parad ihop med ett tufft höjningsschema skördade många offer i höjdtävlingen. Sex av de nio hopparna stannade på 1.90. VM-medaljörerna Anna Tjitjerova och Antonietta Di Martino delade fjärdeplatsen med bland andra Kajsa Bergqvist. Emma Green slutade nia eftersom hon rev en gång på 1.85. Blanka Vlašic imponerade återigen och vann på 2.04 före Slesarenko 2.01 och Savtjenko 1.98.
     Alla resultat inklusive protokoll.