Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Satte punkt med Finnkampsdubbel

 8 okt, 2007.För de allra flesta i sommarens friidrottslandslag dras i dagarna träningen inför 2008 igång på allvar. Men inte för Mölndals 400m-löperska Beatrice Dahlgren som "pensionerade" sig i början av september i och med Finnkampen på Ullevi.
     Och det blev en optimal slutpunkt på friidrottskarriären eftersom Bea avgick som vinnare av 400m individuellt och ingick i det segrande 4x400m-laget.
     Finnkampen 2007 var Beas 17:e landskamp sedan debuten som 19-åring i Europacupen 1998. Och hon har verkligen - litet i skymundan - gjort nytta i landslaget:
     * I Finnkampen sex segrar i långa stafetten och på de fyra senaste individuella starterna har hon bara en gång förlorat mot en finska.
     * I Europacupen åtta starter i långa stafetten, normalt med ansvar för den taktiskt svåra startsträckan, och två individuella.
     Nationellt har Bea bl a samlat ihop två guld, ett silver och två brons på utomhus-SM.
     Och allt detta trots att hon p g a envisa skador inte tävlande på i det närmaste två hela år från juni '04! Men Bea var ännu envisare än skadorna och faktum är att de två senaste - och alltså sista - åren som aktiv varit hennes klart bästa: Det var '06 och '07 som hon gjorde sina allra bästa tider och som hon tog sina två SM-guld och två individuella Finnkampssegrar.
     Men varför slutar hon då nu när det går som bäst? Den frågan och många fler får sina svar i den intervju som friidrott.se fått med Bea, den nyblivna "glada pensionären"!
     Beatrice Dahlgrens egen hemsida.