Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Ivm dag 1: guld för kajsa, snudd på medalj för robban

 9 mar, 2001.Inomhus-VM i Lissabon har klarat av den första tävlingsdagen, en dag som blev i högsta grad minnesvärd ur ett svenskt perspektiv tack vare framförallt Kajsa Bergqvist och Robert Kronberg. Båda visade sig ännu en gång vara "bäst när det gäller" vilket resulterade i ett guld på nytt världsårsbästa, en fjärdeplats med verklig mersmak och ett nordiskt rekord.
     Rekordet var Robbans och kom i semifinalen ett par timmar där den hela vintern uppdämda fullträffen infann sig: 7.54 - och dessutom tusendelsseger före storfavoriten Terrance Trammell. I finalen vann Trammell men Robban var faktiskt ynka sex hundradelar bakom amerikanen. Tyvärr räckte det ändå inte till medalj i denna hyperjämna final. Men fyra på ett världsmästerskap är en merit som understryker att OS-finalen i fjol inte var en tillfällighet. Robban är en häcklöpare av världsklass!
     Läs mer om alla om, men, hur och varför på vår IVM-sida. Till våra egna iakttagelser kommer personliga kommentarer, bl a från semikvalande Jimisola Laursen.
     Förutom allt detta återfinns på sidan också övrigt relevant IVM-information, antingen direkt eller i form av länkar.