Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Torsdag 21 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Årets julklapp?

 11 dec, 2007.En bok på svenska med mycket läsning om svensk friidrotts både historia och nutid!?! De som var med på 50- och 60-talen minns säkert fortfarande bl a Sven Lindhagens böcker, men sedan dess har det varit minst sagt tunnsått med rejäl friidrottsläsning i bokform.
     Men nu, lagom till jul, görs äntligen något åt denna brist när Jonas Hedman publicerar sin "Friidrottens Främsta Män". På inte mindre än 432 sidor (17x24 cm) presenterar han ingående ett 20-tal av den svenska friidrottshistoriens stora.
     Även om det naturligtvis finns en rejäl dos statistiska fakta och gott om bilder ligger tonvikten på långa presentationer - så långt möjligt baserade på intervjuer med de aktiva själva - som skildrar deras friidrottskarriärer ingående.
     Urvalet av personerna som presenteras har gjorts på ett litet annorlunda sätt: Jonas har i varje arenagren valt ut den aktive som han tycker förtjänar epitetet "Sveriges främste genom tiderna" i den grenen. Några av valen har varit enkla och självklara, andra betydligt knepigare och i några fall säkert överraskande.
     Men även om man som läsare kanske saknar någon speciell aktiv är det garanterat inga ointressanta personer som porträtteras. Och genom principen "En i varje gren" snarare än "20 bästa alla kategorier" finns det något för alla friidrottsintresserade oberoende av favoritgren.
     Läs mer på förlaget Textografs hemsida där det också finns ett beställningsformulär.
     Beställning senast den 19 december så är det utlovat leverans före jul. Så strunta i den där GPS:en och satsa på "Friidrottens Främsta" i stället.
     PS. Som framgår av titeln har boken trots sina drygt 400 sidor begränsats till de manliga grenarna, men förhoppningsvis är en "Friidrottens Främsta Kvinnor" något som blir verklighet i en inte alltför avlägsen framtid.

Senaste veckan
Veckan 14.9 - 21.9

Förra veckan
Veckan 7.9 - 14.9

Två veckor sedan
Veckan 31.8 - 7.9