Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Ett rejält stycke friidrottshistoria

 16 dec, 2007.Det allra bästa med föreningsjubileer är egentligen inte själva festligheterna - för hur trevliga dessa än är så är det bara för stunden - utan att de stimulerar till historiskt arbete som konkretiseras i något verkligt bestående - en jubileumsskrift.
     Den kan variera oerhört i upplägg, ambition och format eftersom varje förening är unik och eftersom varje redaktör/redaktionskommitté har sin idé kring vad som skall uppmärksammas och hur det skall ske.
     Till de verkligt ambitiösa redaktörerna hör definitivt Leif Robertson vars nyligen utkomna "IFK Lidingö Friidrott 1932-2007 - Historiken Bilderna Resultaten" dokumenterar föreningens trekvartssekel på inte mindre än 320 sidor (A4-format)!
     På dessa ryms decennievisa krönikor och många specialartiklar (om arenor, tävlingar och andra företeelser) plus att ett stort antal av föreningens profiler (både aktiva och tränare/ledare) porträtteras/intervjuas.
     Och ändå finns det plats även för 75-bästa listor genom tiderna i alla grenar och drygt femhundra bilder från både då och nu och däremellan.
     Totalt alltså ett oerhört rikt friidrottshistoriskt dokument över en förening som visserligen haft sina svackor men som också i sina bästa stunder tillhört vårt absoluta elitskikt. Boken kan beställas från IFK Lidingö (pris 250 kr exkl porto m m).

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9