Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


NM-silverleendet på plats när mållinjen nås i Södertälje.

NM-silverleendet på plats när mållinjen nås i Södertälje.
Foto: Hasse Sjögren

Månadens i november: Lisa

 18 dec, 2007.Sjukdomar och skador är ofta elitidrottarens svåraste motståndare, i synnerhet som de alltför ofta slår till vid precis fel tidpunkt. Alltså just när det drar ihop sig till det där mästerskapet eller den där landskampen man haft som mål för all träning.
     Det var vad som hände Hässelbys Lisa Blommé i somras: Precis i den sista formvässningen inför SM och Finnkamp slog ansträngningsastman plötsligt och oannonserat till och det var bara att glömma allt vad tävlande hette under bansäsongens kulmen.
     Men 2007 blev ändå inte ett förlorat år för Lisa, för när astman tonade bort igen hade hon inspiration och ambition på lager för en seriös satsning på höstterrängerna. Comebacken i Lidingöloppet månadsskiftet september/oktober var lovande och sedan steg formen snabbt tävling för tävling för att kulminera i november med Lisas hittills främsta insatser i internationell konkurrens:
     Första 2:a och bästa svenska i Nordiska mästerskapen i Södertälje och sedan 8:a (4:e europeiska!) i ett högklassigt lopp i norra Frankrike! Prestationer som väl meriterade till att bli friidrott.se:s "Månadens friidrottare" för november 2007.
     I vår Månadens-intervju berättar Lisa själv om sommarens sjukdom, höstens lyft och planerna för 2008!
     Arkivet för "Månadens friidrottare" som friidrott.se utsett varje månad sedan januari 2004.