Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Ännu inte riktigt ikapp OS-ettan Andreas Thorkildsen och VM-ettan Tero Pitkämäki, men luckan krympte kraftigt under 2007.

Ännu inte riktigt ikapp OS-ettan Andreas Thorkildsen och VM-ettan Tero Pitkämäki, men luckan krympte kraftigt under 2007.
Foto: Hasse Sjögren

Det var 2007: Magnus väg till världseliten

 27 dec, 2007.2007 var året då KA2:s spjutkastare Magnus Arvidsson som 24-åring tog det sista - svårt stora - klivet upp i det internationella elitskiktet.
     Ett kliv som också förvandlade Magnus från anonym landslagsfridrottare till någon som även en bredare idrottsintresserad allmänhet kände till:
     Han blev "Årets genombrott i landslaget" på Friidrottsgalan, han är nominerad till "Årets nykomling" på Idrottsgalan (som går i januari) och han klev rakt in på fjärdeplatsen på Track & Field News världsranking.
     Enda lilla motgången var 10:e platsen i VM-finalen i Osaka, men den vägdes upp av 3:e platsen på World Athletics Final och fyra Golden League-placeringar i intervallet 2-4. Och detta av en kille som 2007 debuterade på "världstouren".
     Men även om själva placeringarna är hyggligt välkända fakta är det tveksamt om vi verkligen förstått dimensionerna på det "statistiska" kapacitetslyft som ligger bakom Magnus konkurrenskraft.
     Därför har vi samlat och sorterat en portion sifferfakta som lyfter fram och belyser genom jämförelser mellan Magnus Arvidsson 2007 och killen med samma namn 2006 och 2006: Hela analysen "Magnus väg till världseliten".