Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Måndag 25 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Världens bäste 400m-löpare Jeremy Wariner vann med sekunden och sänkte Stadionrekordet med halvsekunden.

Världens bäste 400m-löpare Jeremy Wariner vann med sekunden och sänkte Stadionrekordet med halvsekunden.
Foto: Hasse Sjögren

Bästa DN Galan?

 3 jan, 2008.Det som gör att idrottstävlingar så fängslande för så många är dramatiken och kanske framförallt ovissheten om utgången. Fast det senare är förstås samtidigt ett problem för varje arrangör, eftersom hur väl man än gjort förberedelserna ingen garanti finns för att tävlingen av publiken uppfattas som lyckad.
     Ty hur bra startfälten än är på pappret är ju vad de aktiva presterar när det gäller det enda som räknas. Och även om de aktiva verkligen gör sitt bästa kan vädret sabotera alla möjligheter till bra resultat.
     Men ibland stämmer nästan allting och DN Galan 2007 var definitivt en tävling som hade den där rätta mixen av prestationer:
     * En handfull resultat på en nivå som bara kan betecknas som "bland de allra bästa i världen genom alla tider: Vlasic i höjd, Wariner på 400m, Bekele på 3000m och Koech på hinder.
     * En handfull svenska absoluta toppinsatser: Kallur på häck, Holm i höjd och Klüft i längd vann alla sina grenar (Holm på världsårsbästa) och Mohamed sprang för andra gången på en vecka under Gärderuds närmast legendariska 8:08 från OS-triumfen 1976.
     * Dramatiska löpningar där t ex världens bästa 400m-löperska Richards gick långt under Stadionrekordet men ändå förlorade och där världsrekordhållaren på 100m Powell så när också fick se sig besegrad.
     Hur bra galan blev i det underbara högsommarvädret understryks av att få om ens någon i publiken efteråt reflekterade över att man inte fått se Olsson i tresteg (skadad) eller Wissman på 400m (sjuk).
     DN Galan 2007 var alltså i ordets rätta bemärkelse synnerligen minnesvärd och därför har vi plockat ihop en bildsida som inte bara bevarar några av de absoluta höjdpunkterna idrottsligt utan också förmedlar något av den magiska stämning som rådde på Stockholms Stadion tisdagen den 7 augusti 2007.
     Nu ser vi fram mot den 22 juli 2008 och den 42:a DN Galan!

Senaste veckan
Veckan 18.9 - 25.9

Förra veckan
Veckan 11.9 - 18.9

Två veckor sedan
Veckan 4.9 - 11.9