Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: Göran Lenz

Månadens i januari: Sprinter-Lena

 14 feb, 2008.När friidrott.se nu går in på sitt femte år med att utse "Månadens friidrottare" är det med samma ambition som tidigare. Dvs att uppmärksamma det där glädjande - ofta oväntade - personliga "lyftet" som passerat alltför obemärkt i skuggan av de etablerade stjärnornas världsresultat.
     Extra roligt är det när lyftet äntligen kommit efter många års hårt och envist jobb. Exemplen som visar att det kan löna sig att hänga i och kämpa vidare även om framgångarna inte direkt rasar över en är särskilt viktiga att ge uppmärksamhet.
     Så när Ullevis Lena Berntsson efter ganska precis tjugo års friidrottande just i början av denna vinter kommit i sitt livs form som kortsprinter var hon perfekt som "Månadens friidrottare" för januari 2008.
     För denna personliga toppform vid snart 30 års ålder innebar också att hon - som tidigare bara haft några ströuppdrag i seniorlandslaget - tagit sig upp på en nivå där t o m individuell start på inne-VM blev aktuell!
     Självklart såg friidrott.se till att få en pratstund med Lena, i synnerhet om vad som ligger bakom lyftet nu och om vad som motiverat henne att inte ge upp på den långa väg det varit fram till dagens IVM-mässiga toppform.
     Läs Jonas Hedmans intervju med januari månads friidrottare Lena Berntsson!