Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Sanna svarar på frågor

Foto: alj

 10 apr, 2008.Vad var det som gjorde februari 2008 så speciell?
     - Hela inomhussäsongen kände jag mig väldigt stark och i bättre form än någonsin, och i och med att formen stegrades under februari så sprang jag snabbare och snabbare. Var i otrolig fysisk form och allt kändes på topp.
     Ser du någon specifik orsak till att lyftet kom just nu?
     - En sak som jag tror var viktig var att jag hade mer tid till vila och återhämtning under höstträningen än jag brukar ha. Det var faktiskt inte meningen, men jag var sjuk tre gånger under hösten och fick då automatiskt tid för vila mellan tuffa träningsperioder.
     - Jag kunde köra enligt plan när jag var frisk och kroppen var fräschare än vanligt när jag tränade.

     Är det ett upplägg som du kommer återkomma till?
     - Ja det tror jag, jag har nog lärt mig att det är viktigare att träna så smart som möjligt än så mycket som möjligt. Man kan hålla högre kvalitet och därmed få ut mer av träningarna.
     - Men samtidigt måste jag säga att grunden till lyftet är all den träning som jag gjort de senaste åren. Det är den som gjort att jag nu kunnat blomma ut och känna mig bättre och starkare än någonsin.

     Tränarteamet ändrades i höstas genom att Torbjörn Eriksson kom med. Hur märks det på träningen nu?
     - Största skillnaden är att vi alltid har någon tränare med på passen nu. Det känns väldigt inspirerande att gå till träningarna och veta att man kan få omedelbar feedback. Så fort man undrar om något i programmen kan man springa upp till Tobbe och fråga. Det känns kanon!
     Efter fantastiska februari avslutades innesäsongen i mars med skadan på VM i Valencia. Hur känns det nu och hur tänker du inför utomhus?
     - Det känns jättebra. Skadan läkte snabbare än jag trott och jag kan köra allt som planerat.
     - Har inte helt och hållet bestämt mig när jag börjar säsongen. Ska sätta mig ner och fundera lite på det så det blir en så bra uppladdning som möjligt till det stora målet för sommaren, OS.