Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Gay blåste in på 9.68

 30 jun, 2008.Tyson Gay följde upp det amerikanska rekordet (9.77) som han satte i kvartsfinalen på de nationella mästerskapen i Eugene med att vinna finalen på 9.68.
     Men det är inte ett nytt världsrekord eftersom han lyftes fram av en medvind på över fyra meter/sekund. Det är dock det snabbaste någon sprungit 100 meter genom tiderna. Obadele Thompsons tolv år gamla 9.69 kom med hela +5.0.
     Förra årets NCAA-mästare Walter Dix (9.80) och Darvis Patton (9.84) får följa med till Beijing. Travis Padgett missade den chansen med en hundradel och får nöja sig med stafetten.
     I natt försvann ytterligare två regerande olympiska mästare efter dopingavstängde Justin Gatlin. Om det var väntat att Tim Mack skulle få det svårt i stavhoppet, så var det desto mer överraskande att Dwight Phillips inte skulle överleva uttagningarna i längd.
     Det räckte med 5.65 för att kvala in i stav tillika med Brad Walkers enda godkända hopp. Phillips missade OS-biljetten med tre centimeter till Miguel Pate. Trevell Quinley lyckades upprepa konststycket från ifjol, då han kvalade in till VM, men förblev lika okänd som utslagen i kvalet. Nu spurtade han om Phillips i de två sista hoppen och vann på 8.36.

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9