Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Månadens i juli: Anna W

 13 aug, 2008.Även om juli månad var fullproppad av galor för seniorerna var det intressantaste och kanske viktigaste för svensk friidrott den unika toppbredd som demonstrerades på junior-VM i Bydgoszcz!
     Då var det också naturligt att söka friidrott.se:s "Månadens friidrottare" i just JVM-truppen. Frågan var bara vem som allra bäst personifierade allt det positiva med Bydgoszcz-insatsen?
     Svaret blev Anna Wessman, spjutkasterskan från Växjö som var ensam om att förbättra det svenska juniorrekordet. Och som dessutom gjorde det i sista finalomgången och med en från kvalet stukad fot, som direkt skulle ha ursäktat en prestation långt under den personliga toppnivån.
     Den insatsen av Anna fångade verkligen den attityd som genomsyrade JVM-truppen och som gjorde att tre poängplatser på pappret blev nio i verkligheten.
     friidrott.se har förstås fått en pratstund med "Månadens friidrottare" för juli - en minst sagt överraskad sådan - som berättar om JVM-äventyrets berg-och-dalbana av känslor och upplevelser.