Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Allt om '07 mellan 2 pärmar

Foto: alj

 13 aug, 2008."Därför tycker man att en årsbok av den typ som här presenteras har ett stort berättigande - ja, man kan utan tvekan tala om ett behov. Ty här ges en utomordentlig bild av vad som tilldragit sig under det gångna friidrottsåret, hemma såväl som i utlandet, en bild med både djup och skärpa."
     Så skrev den legendariske Torsten Tegnér för snart 50 år sedan i förordet till den då helt nya årsboken "Fridrott". En årsbok som kom att bli en tradition som initiativtagaren Nils Lodin (som sedan skulle skapa tidningen Springtime, numera svenska Runner's World) själv höll igång i trettio år.
     Efter tre år i "malpåse" såg Göran Lenz 1993 till att årsboken "Friidrott" återuppstod och svarade sedan för fjorton årgångar (plus tre retroaktiva böcker för åren 1990-92) innan stafetten nu gått vidare till Jonas Hedman.
     Och även om det alltså snart gått ett halvt sekel stämmer signaturen TT:s omdöme om den första årgången lika väl in på den 48:e som just kommit från tryckeriet.
     Här ges nämligen en 400 sidors dokumentation i text, bilder, resultat och statistik av friidrottsåret 2007 såväl nationellt som internationellt. Dvs en genuin årsbok av den typ som inte bara ger läsning för nuet utan som också fungerar som en framtida historisk uppslagsbok. Läs mer om "Friidrott 2007".

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9