Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Erik klar för sitt sjunde terräng-NM.

Erik klar för sitt sjunde terräng-NM.
Foto: Deca Text & Bild

NM-test: Trygga favoritsegrar

 1 nov, 2008.Lördagens terräng-NM-test i samband med Finalloppet i Skatås utanför Göteborg genomfördes under en molnfri himmel och i strålande sol med några plusgrader.
     Seniorerna sprang 8.8 km och i herrloppet gick favoriten Erik Sjöqvist loss på ett tidigt stadium och ledde med tiotalet sekunder efter tre kilometer. Avståndet var sedan i stort sett oförändrat ända in i mål och Erik vann med elva sekunder på 26:59.
     Olle Walleräng stod för den bästa avslutningen i loppet och blev tvåa efter att ha passerat Oskar Käck på slutet. Dessa tre är därmed klara för terräng-NM i Köpenhamn om två veckor.
     I damloppet tog Ida Nilsson och Hanna Karlsson spets med Karin Sennvall strax bakom. Vid fyra kilometer fick Ida en lucka i en nerförsbacke och drog sedan ifrån hela vägen in i mål till en halvminut stor seger på 31:28.
     Andraplatsen tog Karin sedan hon hade passerat Hanna två kilometer från mål. Därmed tog Ida och Karin de två säkra Köpenhamnsbiljetterna. Lisa Blommé kom inte till start men siktar på att ta sig in i NM-laget genom att tävla i Spanien nästa helg.
     – Det var lite kallt men ett hyfsat underlag som höll ganska bra. Jag var lite krasslig i veckan och får vara ganska nöjd utifrån det, säger Hanna Karlsson som var trea i loppet och som hoppas bli en av de fem i NM-laget.
     Finalloppets kompletta resultatlistor.