Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Det exklusiva

Det exklusiva "Hederpriset" gick till antidopingkämpen Arne Ljungqvist och den som överlämnade priset var Carolina Klüft.
Foto: alj

Idrottsakademins hederspris
till Arne Ljungqvist

 19 jan, 2009.Vid den 10:e Svenska Idrottsgalan i Globen gick inte någon av de ordinarie Årets-utmärkelserna till friidrotten. Enda nomineringen den här gången var Sanna Kallurs inomhusvärldsrekord i kategorin "Årets prestation", men vinnare där blev i stället Charlotte Kallas "Tour de Ski"-seger.
     Det räckte inte riktigt ända fram för Sanna heller i Jerringprisomröstningen. Även här visade sig Charlotte Kalla starkare (29% mot 22%), men efter segern för två år sedan är det nu andra året i rad som Jerringtvåa för Sanna.
     Friidrotten kunde också glädjas åt en 6:e plats på Jerringomröstningen för Stefan Holm. Och han fick - som Kajsa i fjol - en rejäl stående ovation från Globensalongen när han kom in på scenen för att agera prisutdelare.
     Även Carolina Klüft hade fått uppdrag som prisutdelare, i hennes fall för det ytterst exklusiva (utdelas inte varje år) "Idrottsakademins Hederspris".
     Carolina svarade för ett engagerat och personligt presentationstal för pristagaren Arne Ljungqvist. I fokus stod förstås hans drygt trettio år som outtröttlig dopingbekämpare på internationell och nationell nivå
     Mer om Idrottsgalan på SVT:s hemsida.
     Mer om Jerringpriset på Radiosportens hemsida.