Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Fredag 22 september 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Foto: alj

En enastående kulturgärning

 11 feb, 2009.Titta på bilden: I den drygt decimeterhöga traven finns faktiskt över ett tredjedels sekel av småländsk friidrott obrutet och grundligt dokumenterat i statistikform!
     Det var nämligen i början på 1970-talet som Smålands FIF första gången publicerade sina årsbästalistor i ett speciellt A4-häfte betitlat "Smålands-Bästa" och den traditionen har levt vidare utan avbrott ända in i nutid.
     Detta är helt unikt i svensk friidrott, inget annat distrikt har någonting motsvarande med en så lång och obruten historia! Det som har förändrats över tiden är egentligen bara att listorna blivit djupare och detaljrikare - plus att det tillkommit en avdelning för veteraner.
     Den senaste årgången som nyligen publicerades med Kettie Gustavsson som huvudredaktör omfattar 68 sidor med förutom alla listor också över 50 bilder på aktiva. Intressant redan nu - och i framtiden ett fantastiskt historiskt dokument! (En 10-årig Nicklas Wiberg fanns på bild 1995 och en 14-årig Carolina Klüft dök upp på omslaget 1997!)
     Läs mer på Smålands FIF:s hemsida där det också finns uppgift om hur man kan beställa inte bara "Smålands-Bästa 2008" utan även (i mån av tillgång) tidigare årgångar!

Senaste veckan
Veckan 15.9 - 22.9

Förra veckan
Veckan 8.9 - 15.9

Två veckor sedan
Veckan 1.9 - 8.9