Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Michel själv kommer till tals

 17 feb, 2009.Vilken är den främsta förklaringen till att det lossnat just nu?
     - Efter 2005 har jag haft problem med mycket skador och för första gången sedan dess har jag fått träna en hel höst utan avbrott.
     - Men den viktigaste förklaringen tror jag ändå är att jag fått nya träningskompisar i Erika Wiklund och Mehdi Alkhatib. De är lika bestämda att bli bäst som jag är och det gör att vi verkligen peppar och stöttar varandra varje träningspass
.
     - Eftersom vi nästan kör alla pass ihop har vi blivit väldigt tighta, nästan som en liten familj, vi har roligt tillsammans och det måste jag ha för att utvecklas!
     Du funderade aldrig på att ge upp när lyftet inte kom tidigare?
     - Nej, jag har aldrig tvivlat på min kapacitet. Jag fick väl rätt mycket press på mig, både utifrån och från mig själv, sommaren 2005 och det var svårt att hantera.
     - Att folk har trott på mig har mest varit inspirerande, och nu är jag också mognare och säkrare i mig själv, och är nog först nu redo att hoppa riktigt långt!

     Har du ändrat något i träningen, så att du kunnat hålla dig skadefri?
     - Jag har kontinuerligt kört på med rehabträning, men har också blivit mycket bättre på att lyssna på kroppen. Börjar jag till exempel känna att jag är stel i baksidan står jag hellre över ett lopp än kör på, det gjorde jag inte för några år sedan.
     - Jag har kunnat öka träningsmängden till i år också och ju mer säkerhet jag känner på träning desto lättare är det att få in bra kvalitetspass. Har nog aldrig kunnat hoppa så mycket teknik som den här säsongen och då har vi kunnat jobba lite mer på tekniska bitar.
     Landslagsmatchen i Glasgow var din första tävling för säsongen. Hade du trott att det skulle gå så bra redan i första tävlingen?
     - Ja, det gick väldigt bra på sista passet inför tävlingen så då vågade jag hoppas på att klara kvalgränsen till IEM. När jag sedan hoppade 7.86 i första hoppet var det bara att ställa in sig på att försöka hoppa ännu längre. Det var skönt med en så bra serie.
     - Jag hade inte någon perfekt plankträff och kunde säkert chansat lite men för mig är det viktigt att få hoppa många långa hopp, inte bara "göra en Bob Beamon". Det är det jag är mest nöjd med från tävlingen.
     Vilka är dina förhoppningar inför Inomhus-EM?
     - Jag har inte tänkt så mycket på IEM, har först GE Galan och sedan ISM att fokusera på, men självklart vill jag ta mig till final. Det känner jag att jag kan klara.
     - Men som sagt, nu tänker jag mest på de tävlingar som ligger närmast. SM är viktigt för mig. Jag tycker det är en självklarhet att ställa upp. Det är ett mästerskap och då ska de bästa vara med, men jag tycker att vi är ganska bra på det i Sverige. Nästan alla våra stjärnor brukar ju ställa upp på SM.
     Om du blickar framåt mot sommaren. Är det VM i Berlin som finns i tankarna?
     - Absolut, det är sommarens stora mål. B-gränsen är 8.05 vilket definitivt finns i kroppen. Jag kommer att åka på träningsläger till Formia, Italien två veckor men annars kommer jag hålla mig hemma i Tumba. Jag trivs bäst på hemmaplan. Har familj, vänner och jobb här. Det passar mig perfekt.
     - Jag tycker också det är viktigt att som en förebild hålla sig hemma. Jag är ju uppväxt i ett område med en del problem, och om jag kan visa för alla ungdomar där att man faktiskt kan bli något även om man är från Botkyrka är det enormt viktigt.
     - Mitt långsiktiga mål ligger på OS i London 2012, det är då jag ska vara som bäst. Innan dess hoppas jag också kunna utmana det svenska rekordet. Mattias Sunneborn är en av mina idoler, så det är klart att jag vill hoppa längre än vad han gjorde. Det kanske inte kommer i år, men det är ett av de mål jag har för min karriär!