Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 28 november 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Världens bästa friidrottsarena

 19 mar, 2009.... med världens bästa friidrottare inför världens bästa friidrottspublik!
     Visst närmar sig Stockholms Stadion sin 100-årsdag och visst har DN Galan en över 40-årig historia men aldrig har positionen på den internationella scenen varit så stark som just nu.
     Något som ytterligare underströks nyligen när det blev offentligt att DN Galan fr o m 2010 kommer att vara en självskriven "major" på den internationella touren som medlem i exklusiva "Diamond League".
     Stockholm är faktiskt helt unikt i friidrottsvärlden genom att ha galor både utomhus (DN Galan) och inomhus (GE Galan) på den allra högsta nivån. Evenemang som ju har en oerhört hög status hos allmänheten vilket medför en uppmärksamhet i media som skapar PR för Stockholm i vida kretsar.
     För att kunna försvara den positionen är det förstås en förutsättning att Stockholm också i framtiden har den nödvändiga infrastrukturen för sådana arrangemang, dvs att Stockholms Stadion kommer att fortsätta att vara det som det byggdes som - en arena för friidrott på internationell nivå.
     Detta kan tyckas vara en självklarhet, men faktum är att en utredning nu pågår inom kommunen där ett av alternativen är att bygga om Stadion till en ren fotbollsarena (för Djurgårdens herrlag). Hur friidrottens självklara behov av en evenemangsarena i Sveriges huvudstad i så fall skulle lösas finns dock ingen uppgift om.
     Självklart har detta väckt oro inte bara i friidrottskretsar. Bl a har en namninsamling för att Stockholms Stadion skall fortsätta att vara en arena för också friidrott – nationellt och internationellt – dragits igång. Läs mer.

Senaste veckan
Veckan 21.11 - 28.11

Förra veckan
Veckan 14.11 - 21.11

Två veckor sedan
Veckan 7.11 - 14.11