Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Nästan alla rätt för nästan alla

 23 mar, 2009.Åtminstone de tjugofem som skickade in svar har alltmer otåligt väntat på resultatredovisningen från friidrott.se:s Julfrågesport med karibisk friidrott som genomgående tema.
     Så äntligen kommer nu de rätta svaren. Svar som faktiskt är lärorika och läsvärda även för den som inte själv deltog i frågesporten. Här finns nämligen en hel del för den vill bredda sin kunskap om den internationella friidrotten både historiskt och just nu.
     T ex är det fascinerande att se Merlene Otteys fantastiska mästerskapsfacit från drygt två decennier av medaljklass på sprint samlat på ett överblickbart sätt.
     Liksom att verkligen bli medveten både om 3-miljonerlandet Jamaicas långa och framgångssrika friidrottshistoria före supersuccén i Beijing och om det bara tiondelen så stora Bahamas otroliga lyft sedan mitten på 90-talet.
     Sedan den första av de sjutton frågorna fått strykas (p g a en slamkryparformulering) blev maxresultatet 16 rätt. Vid granskningen av svaren ville det till en verklig petimeterattityd för att hitta något att slå ned på. Som rubriken säger hade nästan alla de 25 nästan allting rätt.
     Och fem stycken av svaren gick det inte ens med förstoringsglaset att hitta något att anmärka på. Så där fick - som reglerna säger - tidpunkten för inskickandet av svaret avgöra. Då blev resultatlistan så här:
     1) Christer Söderberg, 2) Birger Fogelberg, 3) Birger Fält, 4) Nils Åkesson och 5) Tomas Magnusson.
     De senaste årens vinnare "BiFog" fick den här gången ge sig "på målfoto" för Christer, som efter att ha funnits med i toppkvartetten fyra gånger tidigare nu - äntligen - kunde notera sin första seger!
     Årets bästa nykomling blev Nils Åkesson och årets bästa junior Andreas Åkesson (ingen släkting) var bara en hårsmån från maximala 16 rätt.
     Alla frågorna och alla svaren med kommentarer.