Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Finnkampen '13 på Stadion

 27 mar, 2009.Finnkampen 2013 kommer att arrangeras i Stockholm. Det beslutade Svenska Friidrottsförbundets styrelse idag. Senast landskampen arrangerades på Stockholms Stadion var 1997.
     – Under rådande situation måste vi sätta press på Stockholms Stadshus för att behålla Stockholms Stadion som friidrottsarena. Nu förväntar vi oss ett helhjärtat stöd från politikerna i Stockholm i den här frågan. Samtidigt är Ullevi i Göteborg oerhört viktig för oss som internationell friidrottsarena, säger förbundsordförande Lennart Karlberg.
     Beslutet togs idag av Friidrottsförbundets styrelse och gäller under förutsättning att Stockholms Stad tar ansvar i arrangemanget på samma sätt som Göteborgs Stad och Got Event har gjort de senare åren då Finnkampen arrangerats i Göteborg.
     Inom friidrotten planeras nu för ansökningar om att arrangera lag-EM 2011 och junior-VM 2012 på Stockholms Stadion. Redan 2010 kommer DN Galan på Stadion att ingå i Diamond League, den nya serien av internationella galor på toppnivå.
     2009 och 2011 arrangeras Finnkampen i Göteborg och 2010 och 2012 i Helsingfors. 2013 arrangeras inomhus-EM i Göteborg.