Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 9 december 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Wariners favoritögonblick i karriären: Bara 32 hundradelar från världsrekordet på DN Galan 2007!

Wariners favoritögonblick i karriären: Bara 32 hundradelar från världsrekordet på DN Galan 2007!
Foto: Hasse Sjögren

Wariner älskar Stadion!

 12 apr, 2009.– DN-galan i Stockholm 2007. Det var då jag sprang på 43.50 sekunder. Jag fick en chock efter målgången när jag såg resultatet. Jag hade gått ut försiktigt men hade en riktigt bra finish. Men det kändes inte som om det hade gått så snabbt.
     Det svarar amerikanska 400m-esset Jeremy Wariner på frågan "Vad är höjdpunkten i din karriär?" i en färsk intervju i Sportbladet.
     Då skall man veta att denne Wariner har en del "hyggliga" tävlingsminnen att välja bland eftersom han t ex sedan 2004 individuellt tagit guld och silver på OS och två gånger guld på VM (plus fyra guld i långa stafett).
     Och ändå väljer han alltså DN Galeloppet som sitt bästa! Det säger mycket om den enorma status som DN Galan och Stockholms Stadion har hos dagens världsstjärnor i friidrott.
     Självklart finns årets upplaga av DN Galan - den 31 juli - redan inprickad i Wariners tävlingskalender. Det blir i så fall femte raka DNG-starten och chans till femte raka segern.
     Hans snittid från de fyra genomförda loppen på Stadion är svindlande 44.18 och vinstmarginalen snittar en halv sekund! Inte svårt att förstås att han trivs ....
     Läs hela intervjun med Jeremy Wariner.

Senaste veckan
Veckan 2.12 - 9.12

Förra veckan
Veckan 25.11 - 2.12

Två veckor sedan
Veckan 18.11 - 25.11