Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 9 december 2023

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


- Jag var förtrollad av atmosfären, rörd av stödet från den svenska publiken och njöt i fulla drag av stämningen i detta traditionsmättade och vackra stadion!

- Jag var förtrollad av atmosfären, rörd av stödet från den svenska publiken och njöt i fulla drag av stämningen i detta traditionsmättade och vackra stadion!
Foto: Hasse Sjögren

- Det var som en magisk kraft lyfte mig högre och högre!

 20 apr, 2009.- Jag kunde inte ha blivit mer överraskad än när jag fick höra talas om förslaget att bygga om en av mina favoritarenor till ett bara-fotboll-stadion. Överraskad och mycket bedrövad.
     - Plötsligt såg jag för mitt inre öga bilderna: En perfekt kväll, ett perfekt hopp - mitt allra högsta någonsin. Jag var förtrollad av atmosfären, rörd av stödet från den svenska publiken och njöt i fulla drag av stämningen i detta traditionsmättade och vackra stadion.
     - Det var som en magisk kraft lyfte mig högre och högre till dess jag nådde himlen när jag flög över 2.07. Ett mina allra bästa minnen - verkligen!
     - Det vore sorgligt att inte kunna få återvända till denna plats för att försöka skriva ny historia. Vem vet, kanske Stockholms Stadion är "utvalt" för att få uppleva ännu högre hopp? Tag inte ifrån oss detta!

     Den som formulerat dessa känslofulla och poetiska rader är förstås höjdhopperskan Blanka Vlasic, som ju för knappt två år sedan klarade 2.07 på DN Galan - ett resultat som då var personligt rekord och som fortfarande är personligt rekord. (Läs mer om Blankas "svenska karriär".)

Senaste veckan
Veckan 2.12 - 9.12

Förra veckan
Veckan 25.11 - 2.12

Två veckor sedan
Veckan 18.11 - 25.11