Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Lördag 24 februari 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


På helgerna förvandlas  management konsulten Daniel Almgren till tiokamparen 'Slangen'.

På helgerna förvandlas management konsulten Daniel Almgren till tiokamparen 'Slangen'.
Foto: David Fridell

En tiokampare med dubbla liv

 5 jun, 2009.Till helgen går årets första utomhuslandskamp och traditionellt är det mångkamparnas match mot Estland och Finland som svarar för den upptakten. Årets match arrangeras av Estland och går i Rakvere.
     Hässelbys Daniel Almgren gör sin femte raka start i denna landskamp men hans väg till en fast plats i det svenska tiokampslandslaget har varit minst sagt annorlunda.
     Faktum är nämligen att det är bara fyra år sedan - som 25-åring - som Daniel gjorde sin allra första tiokamp, f ö just i matchen mot Estland och Finland. Dessutom kombinerar Daniel sedan tre år tillbaka sin friidrottssatsning med heltidsjobb som konsult på världsföretaget McKinsey.
     Fakta som oundvikligen väcker massor med frågor, så därför såg friidrott.se till att få en intervju med Daniel några dagar före avresan till landskampen.
     Att kombinera satsning på landslagsnivå med heltidsjobb är i och för sig inte unikt, men att göra det i mångkamp där man förutom den rena fysträningen (löpning & styrka) måste hinna med att slipa teknik i sex olika hopp/kastgrenar låter närmast omöjligt. Men alltså inte för Daniel.
     Läs om varför Daniel valt "både/och" i stället för "antingen/eller" och om hur han bär sig åt för att få tidsekvationerna att gå ihop.

Senaste veckan
Veckan 17.2 - 24.2

Förra veckan
Veckan 10.2 - 17.2

Två veckor sedan
Veckan 3.2 - 10.2