Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Inomhus-EM

Gent, BEL 25-27 februari


 

Referat söndag

K Längd final

Heike Drechsler visade omgående att motivationen inte har tagit slut trots att 19 år gått sedan mästerskapsdebuten. 6.80 i första hoppet satte press på Erica och de andra konkurrenterna. Erica, som var sist ut i hoppordning replikerade med att bräcka Heike och det svenska rekordet med nio cm – 6.89! Plankträffen var så optimal att de Xánthou-hejande grekerna ömsom suckade ömsom hötte skeptiskt med armarna. Ett rent övertramp i deras ögon.
Signifikativt på hur höga kraven blivit på Erica är att det andra hoppet såg misslyckat ut och det var ju bara 6.73. Sedan följde två övertramp. Iva Prandzheva tog under tiden hand om tredje platsen. Först med 6.70, sedan 6.74. I femte framstog hon till och med som ett hot mot Erica med ett hopp på 6.80. Bulgariskan övertog därmed andra plasten. Ericas hopp mätte 6.66. Sista omgången blev ett antiklimax fram till Heike, som klämde till med 6.86. Guldet var klart och Ericas koncentrationen räckte inte till ett sista godkänt hopp.
- Det här var mycket större än allt annat som jag vunnit förut. Jag var bättre än många som slagit mig genom åren.
– Var 6.89 ditt bästa hopp någonsin?
– Nej. Det fanns andra hopp idag som var minst lika bra, men där jag inte kom rätt till plankan. På 6.89 kände jag att jag hade tid att jobba i luften. Det var en perfekt plankträff och perfekt landning.
Nervös inför finalen?
– Nej, bara lite orolig för ryggen. Jag har inte varit lika intresserad av vad som stått i tidningarna, inte kopplat upp mig på nätet.
Trodde du att 6.89 skulle räcka till seger?
– Jag frågade Peter (Hornebrant) och han sa "Nej, Heike kan bli farlig idag."
Var det svårt att koncentrera sig efter en sådan inledning?
– Ja, men samtidigt försökte jag göra min egen tävling.
– Jag är inte riktigt nöjd med 6.89, hade velat komma lite längre. Men man måste ha något kvar.
– Segern på Junior-VM 1992 var det som jag rankade högst förut. Det här betyder också mycket för att komma in på tävlingar, att få bättre betalt.

M Höjd final
Stefan in på 2.20, högt över. Ingen annan har heller några problem så länge. Stefan fraterniserar med Brendan Reilly mellan hoppen. Kan det vara för att han anser honom som ofarlig i kampen om medaljerna? Detta trots att Reilly var felfri i kvalet. "Qualification Champ" har Stefan kallat honom. Didier Detchenique är redan ute.
Vjatjeslav Voronin ser mycket vassare ut idag. Mycket bra hopp av både honom och en taggad Stefan på 2.24. Christian Rhoden och Elvir Krehmic river ut sig.
2.27: Martin Buss och Stefan lätt i första. Voronin står över. Kvalkungen Reilly gör sina först hopp i tävlingen. Det blir bara tre. Rivningar. Även Oskari Frösen försvinner. Dags för favoriterna att bekänna färg.
2.30: Stefan alltjämt utan problem. Buss och Voronin också i första. Topic river en gång och sparar de andra två.
2.32: Buss och Voronin står över. Holm fortsätter felfritt!
2.34: Buss får vänta i evigheter ute på rundbanorna eftersom 60-meterstjejerna tjuvar två gånger. Dessutom måste han korsa stavfinalisterna. Ändå gör han ett anständigt försök i första och tar i andra. Dessförinnan har Voronin klarat redan i första. Topic högt över i andra. Holm sparar givetvis sitt sista hopp till 2.36. Pyotr Brayko, som behövt tre hopp både på 2.24 och 2.27 valde att stå över 2.30 för att försöka komma ikapp. Efter en rivning på 2.32 sparar han sig till 2.34 innan han till slut försvinner från den toppstrid som han egentligen inte hade att något att göra med.
2.36: Stefan avbryter sitt hopp i luften och gör ett ekvilibristisk krumsprång just under ribban. Alla de andra har hyggliga försök, men till slut blir det ingen som tar sig över och Voronin vinner före Buss och Topic.
Stefan är rejält besviken.
– Det är bättre att vinna på 2.10 än att bli fyra på 2.40. Det finns bara medalj. Jag trodde att 2.32 i första skulle räcka med tanke på att Voronin såg så seg ut i förra veckan. Buss såg inte heller vidare bra ut igår, men kval och final är två vitt skilda saker.
– Jag har aldrig hoppat så bra i hela mitt liv.

M 3000m final
Som väntat lusigt tempo anfört av Gennaro Di Napoli med Kent Claesson i de bakre leden. Med 800 kvar förstår till slut Mohammed Mourhit att han måste driva upp farten. Han får med sig spurtkanonerna Rui Silva och Mark Carroll samt John Mayock. Kent har strax innan jobbat sig upp någon placering, men får svårt att hinna med det accellererande tåget. 400 m från mål misslyckas Kent med att gå om Jesús de la Fuente och när det uppstår en lucka orkar han inte längre hålla koncentrationen uppe och tappar rejält in till mål. Det blir ändå en sista km på runt 2:34. Carroll vinner spurten över Silva. Mayock tar Mourhit strax före mållinjen.
- Jag trodde att Mourhit skulle köra. Det var ett misstag att försöka gå om spanjoren. Hade jag varit kallt och väntat ut efter kurvan kunde jag fått häng på hans rygg och slagits om sjätte, sjunde plats. Det retar mig lite. Jag får vara nöjd ändå.
Kommer du att inrikta träningen mot att försöka klara accellerationer bättre eller fortsätter du som förut?
– 
Jag har ändå inte den snabbheten. Jag klarade det ändå bättre idag. Men jag behöver komma ut mer i Europa.

60m semifinal
Patrik Lövgren till final med minsta möjliga marginal 6.67 mot 6.68 för Francesco Scuderi. Men Patrik kände återigen av den baksida som stört honom hela vintern och valde att avstå finalen.

 

 

Referat lördag

Lördag 26 februari

M 60mh final
Robert Kronberg slog till Stanislavs Olijars och tappade rytmen. Det blev full sluggning mot mål med några nedslagna häckar på vägen och sjätte plats på 7.64. Olijars tog hem kampen på 7.50, tre hundradelar före räven Tony Jarrett.
- Jag visade ännu en gång att jag är bäst när det gäller. Jag stärker det hela tiden. Det här var mitt femte mästerskap. Jag har känt mig starkare och starkare.
- Finalen var målet. När jag kom dit fanns det inga begränsningar. Jag hade kunnat slåss om medaljerna med ett bättre lopp. Men det är inte lätt att springa sin första mästerskpasfinal timmen efter semi. Det var ett bra genrep inför OS. Det är det stora målet, det som jag tränat i fyra år för.
- Nu ska jag ta det svenska rekordet på 50 meter häck, i Göteborg nästa helg.

K Höjd final
Kajsa Bergqvist går in på 1.85 och flyger högt över. Likaså på 1.89. Däremot kom mästerskapets första rivning på 1.92, sedan OK i andra. Olga Kaliturina växer till den svåraste moståndaren med 1.96 i första, trots kraftigt daller. Hårfina rivningar av Kaliturina och Zuzana Hlavonova på 1.98 medan Kajsa klarar med minsta möjliga marginal. Hlavonova tar i andra. Kaliturina ute. Kajsa klarar två meter för andra gången i sitt liv och grejar guldet! Ribban upp på 2.05. Kajsa ger upp för två ryggrivningar.
- Det finns kapacitet för högre. Jag var aldrig trött under tävlingens gång. Jag försökte fokusera på min egen grej och inte titta på  de andra.

M Stav final
Martin Eriksson bland de få som klarade 5.50 i första - den höjd som han valde att gå på. Huvudfavoriten Tim Lobinger river ut sig omgående på samma höjd. Sedan 5.60 i första med daller för Martins del. Martins ribban dansar runt   på 5.65. Den hoppade men låg kvar. Nu börjar det dofta medalj.
Martin tar 5.70 i första - i ett hopp på minst 5.80. Alex Averbuch svarar med 5.75 i första. Martin missar sedan sitt försök på 5.75 och de två som han sparar till 5.80.
- Jag är mycket nöj, men ändå besviken, kommenterar Martin guldläget.
Sedan får Martin sina första "När blir det sex meter?"-frågor.
- Jag går och grunnar på det själv.

K 60mh final
Nytt storlopp av Sanna Kallur, sexa på 8.19. Hennes tonårigas liv tredje bästa tid. Allt detta trots en misslyckad start. Linda Ferga vinner tiondelen före landsmanninan Patricia Girard, som i vanlig ordning är kvick ur blocken (0.117 i reaktionstid). Sanna behöver sex hundradelar till.
- Jag var jättenervös före första loppet, sen släppte det till finalen.

M 400m semi
Jimisola Laursen startar med mycket större bestämdhet och kommer in på första upploppet som tvåa trots att han har haft innerbanan. Tyvärr så fastnar han i råkurret vid ingången till kurvan och får, liksom i försöket, i ett totalstopp. Han kommer ur som fyra, men har fått börja om och är chanslös på andra varvet.

M 60mh semi
Oerhört jämn semi med tre man på linje. Robert Kronberg kniper segern på 7.59! Nytt svenskt rekord.

K Tresteg final
God inledning av Camilla Johansson med 13.88 i ett rytmiskt välstämmande hopp och perfekt plankträff. Dubbelt rumänskt i topp efter första omgången: Cristina Nicolau 14.63 före Petrescu. Camilla sexa och sedan övertramp i andra. Tatjana Lebedeva till ledning i andra med fyra cm längre än Nicolau. Camilla fullföljde inte riktigt sitt tredje hopp och landade på 13.00.
Svenskt rekord i femte hoppet - 14.12! Bara tre cm från OS-kvalgränsen. Camilla avslutade med ytterligare ett 14-metershopp (14.00) trots knäont. Camilla blir sjua. Lebedeva vinner på 14.68.

K 60mh semi
Sanna Kallur till final på 8.10! Ett välklingande lopp från den raska starten hela vägen in.
- Det kändes hyggligt bra. Jag har varit jämn hela säsongen och hälsenan har varit bra senaste veckan.

M Sjukamp
Michael Hoffer var ytterst nära att vinna dagens första löpning, 60mh. Två hundradelar skilde honom från portugisen Mario Anibal i sjukampens b-heat. Med 8.25 var han tre hundradelar bakom ISM-serien och sladdar med 50-talet poäng efter fem grenar. Tjeckerna tog kommandot i a-heatet. Tomas Dvorak fortsatte sin jakt på världsrekordet och vann på 7.78, före landsmannen Roman Sebrle, som också ligger tvåa i dem sammanlagda ställningen.Dvorak är uppe i 4703p. Michael tia på 4108p.
Michael över såväl 4.60 som 4.70 i första, problemfritt. På 4.80 krävdes det tre hopp. 4.90 blev för mycket.
Europarekord blev det till slut för Tomas Dvorak, 6424p. Michael hämmades alltmer av knäsmärta.
- Det var inget kul i höjd, där jag tappade tio cm, och häck. Jag var hämmad i längdhoppet också där jag inte kunde trycka till. Det var en ganska god insats annars.
Du funderade aldrig på att bryta?
- Nej, jag är inte här för att bryta. I sådana här sammanhang representerar jag Sverige och tävlar för laget. Det var en bonus bara att få komma hit. Nu ska jag vila en vecka!

M Höjd kval
Inhoppningen stämde bra för Stefan Holm som kommer att gå in på 2.16. Hoppordning: 2.06-2.11-2.16-2.21-2.25-2.28. Det kommer att bli småstökigt med mångkamparnas stavansats och så småningom 60-försöken i höjdhopparnas väg. Stefan lätt över både 2.16 och 2.21. En dryg timme senare var det dags för 2.25 där det blev stort manfall. Stefan rev grovt i första och fällde ribban i andra på vägen ner, men klarade utan tvekan i tredje. Han var femte man över höjden, som kommer att räcka till final. Storfavoriten Vjateslav Voronin behövde också tre hopp. Till slut räckte det med 2.21 för final.
- Jag tränar varje söndag, klockan tio, sade Stefan som gissade att andra hoppare som varit ute på Ricoh Tour kunde vara mer ovana vid förmiddagstävlande.
- Hoppningen kändes bra. Men det är en helt ny tävling i morgon.
Voronin hade det alltså trassligt på 2.25. Har han tävlat slut på sig?
- Voronin är nog rätt seg. I Birmingham (i söndags) tävlade han för sjätte gången på tio dagar. Det syntes på inhoppningen att han inte avr riktigt i form.
Stefan sade sig inte känna något av hälseneinflammationen. Osäkerheten i hoppandet kommer av för få hopp efter återkommande stukningar i höstas.
- Men kan man alltid göra 2.20 på träning ska man hoppa 2.25-2.30 på tävling.

M Tresteg kval
Christian Olsson avslutade vare sig det första eller det andra hoppet. 15.95 i tredje var inte tillräckligt, runt 20:e plats.

K 60m försök
Ännu ett 7.4-lopp för Annika Amundin (7.44), som kom knapp sist i sitt försök.
- Det är så tråkigt. Det känns som jag fastnat i samma fart. I början på inomhussäsongen missade jag i starten, i senare lopp har jag spänt mig när starten gått bra. Nu var det spänt hela vägen.
- Men det är bra att komma och lära sig. Jag behöver komma ut mer och tävla.

M 60m försök
Patrik Lövgren i det sista försöket av sex. Två första per försök + fyra snabbaste går till final. Bra start av Patrik, som dock inte höll riktigt hela vägen in och slutade trea i det jämna fältet. Tiden 6.71 räckte till final som nästsiste man med två hundradelars marginal. Patriks motståndare i morgondagens semi blir (årsbästa): Attila Farkas (6.63), Francesco Scuderi (6.66), Angelos Pavlakakis (6.58), Stefano Tilli (6.61), storfavoriten Jason Gardener (6.48), Alexander Kosenkow (6.62) och David Patros (6.61).

M Kula kval
Ogiltigt av Jimmy Nordin i inledningsstöten, en 19-stöt utanför sektorn. Lång väntan till nästa stöt då kvaltävlingen består av 22 man. Jimmy klev över i andra och står utan resultat inför sista omgången. Ogiltigt även i tredje sedan han touchat över med foten. Kulan landade på 19-strecket. Mika Halvari ute i dubbel bemärkelse. Tre ogiltiga där den sista for iväg i en okontrollerad bana vänster om nätet ut på löparbanorna. Finländarna får nöja sig med att Timo Aaltonen toppade kvalet med perset 20.57 och att Tepa Reinikainen var tredje man över 20 meter. Bagatj tvåa och Virastjuk fyra. Nitton och en halv meter krävdes för final.
- Jag hade hämnat innanför sektorn om vi hade stött utomhus, menade Mika efteråt, som erkände att han blivit något för nervös inför den sista stöten, men också beklagade sig över den långa väntan mellan stötarna.

K Längd kval
Erica Johansson tog omgående ledningen med 6.61, en cm före Heike Drechsler men fyra bakom finalgränsen. Camilla Johansson sprang igenom första hoppet och avstod sedan. Trestegsfinalen väntade kl 15.00 i eftermiddag. Iva Prandzheva satsar på båda grenarna och blev först att ta sig till längdfinalen med 6.67 i andra omgången. Drechsler följde upp med 6.65.
Svenskt rekord i andra omgången - 6.80 av Erica! Olga Rubljova in på fjärde plats med 6.62. Huvudfavoriterna har därmed radat upp sig. Olena Sjechovtsovablev den fjärde att direktkvalificera sig, 6.66 i tredje omgången. Tatjana Ter-Mesrobyan däremot knappt vidare, som sjua (6.49 med Niki Xánthou före (6.57) och Tünde Vaszi efter sig (6.47), sist in i finalen.

 

Referat fredag

M 3000m försök
Kvalitetsmässigt kanske EM:ets bästa rundbanelöpgren, framförallt som flera av de bästa 1500m-löparna (Rui Silva, Mark Carroll, John Mayock, Andres Diaz m fl) valt att satsa på den dubbla sträckan.
Kent i första heatet tillsammans med bl a Silva och den just på 3000m inomhus hyperrutinerade Gennaro Di Napoli. Spanjoren Jesus de la Fuente och Di Napoli skötte det mesta av dragjobbet och Kent nöjde sig med att hänga i fältets bakersta regioner. Men när det var dags för tempot att börja skruvas upp på den andra halvan (4:05 halvvägs) såg Kent till att successivt arbeta sig framåt i fältet.
Löpare efter löpare hakades av men inte Kent och ut på sista varvet var det fem man kvar därframme. Bara fyra bästa var garanterade final så det gällde för femman vid klockan, Kent, att försöka passera minst en man i rusningen på sista varvet. Det gick inte på bortre lång men på upploppet svängde Kent ut i tredje banan och kunde till slut kämpa sig förbi slovaken Miroslav Vanko.
Finalplatsen alltså säkrad. Kents sluttid blev 7:57.37 efter avslutningen 2:33.9 - 60.1 - 29.3.
- Det gick helt enligt min taktik att bara hänga med, kommenterade Kent.
- Man blir klokare när man blir äldre. I försöken i Paris (inne-VM 1997) gick jag upp i täten och fick bara en massa knuffar.

M Längd kval
Två gånger 7.54 på Sunne, som bromsade in i första hoppet. Inte heller i tredje hoppet stämde det (7.49) och det blev en slutlig 18:e plats. För en plats bland de åtta finalisterna hade det behövts 7.84, dvs 4 cm över Sunnes årsbästa.

M Sjukamp
Michael inledde med 7.15 på 60m (830p) vilket gav en tolfte plats, men det är tätt framåt. Liknande resultat i längd: 7.12 (842p) efter övertramp och 6.86 i de två första hoppen. Nia i grenen och sammanlagd elva på 1672p. En jämn serie i kula 14.37-14.48-14.17 gav 758p. Totalt nia på 2.430p. Dubbelt tjeckiskt i ledning med Tomas Dvorak (2.825p) och Roman Sebrle (2.709p). Kulan var ett klart lyft i jämförelse med SM-serien på 5.764p. Då var första dagens resultat 7.16-7.09-13.18-2.02.
1.95 i tredje räddade Michael kvar i höjdhoppet. Men känningar i knät fick honom att avstå vidare hoppande. Totalt efter första dagen har Michael 3.188 poäng. I täten utomhusvärldsrekordhållaren Tomas Dvorak, som med sina 3.665 kan vara på väg mot att ta också inomhusrekordet från Dan O'Brien.

M 800m försök
Chanslöst lopp för Birger, som inte kunde hänga med när farten drogs upp på sista varvet och samtidigt blev blockad. Slutade femma i heatet på 1:51.99.
- Jag har inte sovit något i natt, berättade en febrig Birger.
- Det var sämsta loppet i år, men man har inget självförtroende när man är sjuk.
- Jag tog i alla fall chansen.

M 400m försök
Bökigt lopp för Jimisola, som kom in som trea på gemensam bana. "Jag gav mig för lätt". Efter kurvan fastnade han två gånger om i David Canals hälar och tappade rytmen, tvingades ut i tredje spår på borte och fick kämpa sig genom upploppet för att jaga ikapp tredje plats. De två första i varje heat + de två snabbaste tiderna går vidare.
- Jag hade bra med krafter kvar. Det var ren orutin, får skylla mig själv.
Gick det för långsamt på första 200 (Jimisola hade 22.2 som trea)?
- Jag borde ha stuckit direkt och inte brytt mig om de andra. Jag hoppas verkligen att det här räcker för att gå vidare även om det blir en skitbana.
Magnus kom in som fyra i det fjärde heatet och höll till en början undan för holländaren Hagen, men släppte sedan förbi honom i kurvan och fick växla igen in på upploppet där han närapå kom ikapp trean.
Magnus 48.33 räckte förstås inte för avancemang men Jimisola kom mycket riktigt vidare på sina 47.21, faktiskt som snabbaste trea.

K Stav kval
Maria tvingades börja på 3.80 det vill säga bara 10cm under det gamla perset och lyckades ta i tredje med ett fyrametershopp.
Varje skalp som hon kan ta får betraktas som en framgång för sjuttonåriga Maria, som har det näst sämsta personbästat av alla deltagare. Inget pjåkigt första försök på fyra meter heller. Det gick tyvärr inte vägen för Maria, som slutade 22:a. För final hade det behövts felfria 4.20, dvs decimetern över det knappt veckogamla rekordet från Tammerfors.

K Höjd kval
Ytterligare strul försenade höjdhopperskorna med tre kvart. Det tog nämligen en lång stund för femkamperskorna att bli klara eftersom de tvingades korsa sjukamparnas ansatsbana i längdhoppet. Samma problem kvarstod tills sjukamparna avslutat längdhoppet vid två-snåret.
Kajsa gick in på 1.80 med överdragsbyxorna på och hade hinkvis med luft mellan sig och ribban. Smärtfritt även över 1.85. 16 tjejer klarade höjden. Bland de utslagna fanns ärrade Sigrid Kirchmann. Fortfarande hur lätt som helst för Kajsa på 1.88. Endast Zuzana Hlavonova och Venelina Veneva är felfria därutöver.
Det var ytterst nära att 1.88 räckte. Men Viktorja Serjogina tog som ensam tjej i tredje försöket och nio fick slita vidare på 1.91, där Kajsa gled lätt över. Överraskande nog hade tjejerna lättare för 1.91. Alla klarade och fortsatte till kvalhöjden 1.93.
Kajsa hade lite daller för första gången. Men där rev de övriga i första. Kajsa bär favoritskapet med lugn.
- Det känns tufft, men bra, mycket skönare att ta sig till final på det här sättet än att slita på alla höjder, menade Kajsa och fyllde på med en härlig paradox:
- Jag var nästan orolig över att jag var för cool innan.
Dallret på 1.93 var en följd av att Kajsa trodde att tävlingen var över på 1.91.
- Jag hade redan börjat jogga ner. Det var mycket luft, men jag touchade på vägen ner.
Bulgariskan Veneva, som hoppat nästan jämt med Kajsa under hela inomhussäsongen verkar bli huvudopponent.
- Veneva har sett vassast ut. Sen kommer ett helt koppel med ryskor och ukrainskor.

M 60mh försök
Robban hade inga problem med att ta sig vidare från försöken. Säker tvåa bakom Lichtenegger på godkända 7.70.
- Jag hade fullständig koll efter några meter och behövde inte gå för fullt, intygade Robban.

K 60mh försök - inställt
Sanna direkt till semi i morgon eftermiddag, kl 15.30.

M Stav kval
Mycket brister brister ännu i den belgiska organisationen. Spanjoren Montxu Mirandas stavar fanns inte på plats. De andra hann hoppa in innan starten uppsköts med en timme. Debuterande Oscar lät sig inte bekommas och klarade sitt första hopp, på 5.20. Likaså klarade Martin 5.40 - med gott om luft. Oscar hoppade högt över i tredje.
Martin sparkade till ribban i upphoppet på första på 5.50, men gled över i andra. Grov rivning av Oscar i första. Ett bättre försök på andra där rivningen kom på nervägen. Alex Averbuch rev ut sig på 5.50, men lyckades ta sig till finalen. Oscar tvekade i slutet på ansatsen i sista försöket och rev ut sig. 5.40 är ändå vinterns nästbästa resultat för hans del och gav en elfte plats. Bara sju man tog 5.50, så det ser mycket lovande ut för Martin.
- Inomhus-EM var målet den här vintern. Jag skulle ha tagit 5.50. I sista hoppet skulle jag ha fortsatt uppåt, sade Oscar.

K Kula kval
Ingen lyckad förmiddag för Linda-Marie, som kom helt fel i första stöten. Hon fick till 15.74 i andra och 16.30 i tredje.
- Det var skakiga ben, berättade Linda-Marie. I sista stöten började jag trycka till lite. Jag är besviken. Jag har kapacitet för en meter till.
- Det var tufft med 18, 25 minuter mellan stötarna. Inte precis träningstempo.
- Jag har en tävling till i vinter, i tyska Landau, då j-vlar!

K Tresteg kval
Vilken start av Camilla! Svenskt rekord med 21cm i första hoppet - första svenska över 14m i godkända förhållanden.
Camilla avstod sen från vidare hoppande. 14.05 räckte till femte plats ändå. Iva Prandzheva kom längst (14.20). 13.78 krävdes för final.
- Jag visste att jag kunde hoppa så långt, sade Camilla efteråt.
- I torsdags hoppade jag 13.80 med kort ansats. Nu får vi se hur det blir med längdhoppet i morgon. Jag har problem med höger knä. Det gör bara ont när jag hoppar längd, men jag hade inte kommit hit om jag inte hade kunnat hoppa längd.
- Jag skulle egentligen inte tävlat i längd i vinter, men det är svårt att motivera sig utan att tävla.
Hoppar Camilla ytterligare en dm klarar hon dock OS-gränsen i tresteg skulle då i lugn och ro kunna koncentrera sig på längdhoppet.