Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Tisdag 5 mars 2024

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se 

GENOM TIDERNA

 

Kastfyrkampen Castorama föddes hösten 1981 och etablerade sig snabbt som en traditionell höstaktivitet på klubbarnas resp hemmaplan. Ett "normalår" är det mellan 800 och 1000 personer från hundratalet klubbar som deltar.

Med en tradition som alltså omfattar över ett tredjedels sekel finns numera för Castorama definitivt ett meningsfullt underlag för också genom-tiderna-statistik.

Tack vare Anders Borgströms förtjänstfulla "utgrävningar" i historien kan vi presentera topp-100-listor för män, kvinnor och föreningslag (mixade 12-personerslag). Följ länkarna i högerspalten!
 

 

Några kommentarer till statistiken:


Notera att statistiken inkluderar icke-svenska medborgare med tävlingstillstånd för svensk klubb. Sådana aktiva är markerade med * i listorna.

Observera också att även om Castorama-reglerna - inkl använd poängtabell - varit desamma under hela historien har "verkligheten" runtomkring förändrats något i ett par avseenden:

1. För både män (1986) och kvinnor (1999) har nya regler för spjutens utformning införts. Då det bedömts att detta haft endast marginell betydelse för resultaten på "Castorama-nivå" har serier med "gamla" spjuten inte särbehandlats utan inkluderats i listorna.

2. Föreningsstrukturen har förändrats en hel del under årens, dels genom uppsplittring av traditionella flersektionsföreningar i flera separata föreningar, dels genom olika typer av sammanslagningar.

Om nyordningen i princip bara varit ett namnbyte har det betraktats som en och samma förening före och efter. Men om två eller flera föreningar gått samman under nytt namn har det hanterats som en helt ny förening.

 

Kontaktperson

A Lennart Julin

A Lennart Julin

a 0705-32 66 44
e-postAvdelningar

Intro

Män

Kvinnor

Föreningslag

sb1112mixomslagM2.jpg

 


BESTÄLL BOKEN!

LADDA NED SOM PDF!