Officiellt organ för Svenska Friidrottsförbundet

Måndag 25 oktober 2021

Friidrott.se:s arkiv:
Resultat
Statistik

 

Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


SFIF-nätverket
Vad är nätverket?

SFIF kommer tillsammans med Sundström Safety AB bilda ett nätverk för kvinnliga tränare som idag är elittränare på senior- och juniornivå. Nätverket ska bidra med kompetensutveckling, inspiration och erfarenhetsutbyte. Då vi idag ser att få av våra kvinnliga juniortränare fortsätter upp på seniornivå så vill vi med detta projekt öka andelen kvinnor bland våra elittränare på lång sikt.

Varför?

SFIF vill skapa förutsättningar så att fler kvinnliga ledare och tränare får möjlighet att bli elittränare.
Vi vill låta de tränare som idag är verksamma som juniortränare/seniortränare mötas och utbyta erfarenheter men också få en samlad bild av vad det är denna gruppering behöver för stöd från förbundet för att kunna ta klivet till nästa nivå.
- Alldeles för få av våra kvinnliga juniortränare kommer vidare och tränar våra bästa toppatleter inom Svensk Friidrott, säger förbundskapten Karin Torneklint.
- Jag tror att om vi skulle kunna få fler kvinnor att stanna kvar och fortsätta upp och bli elittränare så skulle vi också få ännu fler aktiva i slutändan, fortsätter hon.


Träff 12-13 april

I samarbete med Sundström Safety AB har 15-20 tränare på elitnivå bjudits in till en första uppstartsträff i en av Sundström Safetys fabriker vid Lagan utanför Halmstad 12-13 april. Under träffen kommer deltagarna att få vara med och skapa vad nätverket ska fokusera på och vilket stöd de behöver för att ta klivet till nästa nivå.
Vill du veta mer? Kontakta projektledare Azuka Nnamaka azuka.nnamaka@friidrott.se

Kontaktperson

Azuka Nnamaka

Azuka Nnamaka
Projektledare
a 072 454 32 84
e-post

>