Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se


Ledarutbildningar
Barn 7-10 år
 

4130.jpg

 

 

Målgruppen är framför allt ledare för barngrupper i Sveriges friidrottsföreningar. Inga särskilda förkunskaper krävs. De kursdeltagare som har vilja, engagemang och intresse för barn och barns idrottande har alla förutsättningar att bli bra ledare!
Svensk Friidrott rekommenderar att friidrottsverksamhet för barn genomförs av ledarteam och därför att flera ledare från föreningen går utbildningen tillsammans.

 

Friidrott 7-10 år

Kursen ger en kort introduktion till ledarskap och barns utveckling, men handlar framför allt om att ge kursdeltagaren en verktygslåda som ger goda förutsättningar att bygga upp en bra friidrottsverksamhet för barn där introduktion av friidrottens löp-, hopp- och kastgrenar kombineras med lekar, stafetter, hinderbanor samt gymnastik- och styrkeövningar.
Kursen genomförs oftast som två separata heldagar med tre-fyra veckors mellanrum, för att ge kursdeltagarna tid att arbeta med hemuppgifter, reflektera över sitt ledarskap och observera situationer som uppstår i barngruppen.
Från med 1 januari 2019 ingår även RF:s webbutbildning Introduktionsutbildning för tränare som en obligatorisk del i Friidrott 7-10 års utbildningen.
För dig som vill ha mer utbildning rekommenderas även Svensk Friidrotts webbutbildning FRIIDROTTSFÖRÄLDER.
 

Kontaktperson

Anders Rydén

Anders Rydén

a 010-476 53 43
e-postAvdelningar

Intro

Bok/webbplatsUtbildningsansvariga

Svensk Friidrotts UC

 


 
4130-(1).jpg 

Beställ boken

Förhandstitt på webbplatsen


 


Redskap för ung friidrott