Sök på friidrott.se

Kontaktinformation

Svensk Friidrott

Kontaktuppgifter hittas på www.friidrott.se 


Friidrottens föräldrautbildning är en nätbaserad utbildning för föräldrar
till barn som tränar friidrott.

 

Direkt till utbildningen


Föräldrautbildningen kan genomföras på eget initiativ, av alla som är intresserade, eller genomföras på föreningens/ träningsgruppens initiativ, antingen inför eller efter ett föräldramöte. (För tips på hur föreningen kan introducera föräldrautbildningen, läs sidan "Studieplaner" via länken i högerspalten.)


Själva utbildningen tar 2-3 timmar att genomföra och genomförs som självstudier på distans. Det enda som behövs är en dator med hyfsat snabb internetuppkoppling.

Med föräldrautbildningen får alla föräldrar till barn som nyligen börjat friidrotta en möjlighet att lära sig något om träning och tävling i friidrott, om hur man som förälder kan vara ett bra stöd till ett idrottande barn och vad det innebär att vara medlem i en idrottsförening.


Dessa moment ingår i föräldrautbildningen:

  • Att träna friidrott
  • Att tävla i friidrott
  • Friidrottens idrottsmiljöer
  • Att vara friidrottsförälder
  • Att vara medlem

I de olika kursmomenten får deltagaren vägledning av Susanna Kallur (världsrekordinnehavare på 60 m häck), Stefan Olsson (generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet), Johan Engberg (f.d. landslagsman i sprint, nu sportchef i IF Göta Karlstad) och Christian Augustsson (lektor i idrottsvetenskap, Karlstads universitet och f.d. mental tränare till Stefan Holm), som i korta filmklipp introducerar respektive avsnitt i kursen. Utöver filmklippen innehåller utbildningen texter som förstärker och förklarar de olika kursmomenten.

Anmälan till friidottens föräldrautbildning kan ske på två olika sätt:

Om föräldrautbildningen genomförs på föreningens initiativ för en hel grupp föräldrar ska utbildningen föranmälas till SISU-distriktet via utbildningsmodulen i Idrott online. (Se "Gruppanmälan" i högerspalten.)

För den förälder som vill genomgå föräldrautbildningen av eget intresse finns ett anmälningsformulär via länken "Indicviduell anmälan" i högerspalten. Några minuter efter att man fyllt i formuläret kommer ett mail med länk till själva utbildningen, och sedan är det bara att börja!Kontaktperson

Daniel Bergin

Daniel Bergin
Tävlingsansvarig
a 010-476 53 36
e-postKontaktperson

Frida Hogstrand

Frida Hogstrand

a 010-476 53 05
e-postAvdelningar

Intro

Studieplaner

Gruppanmälan

Individuell anmälan